Соло: История от Междузвездни войни“ е вече в кината. И какво от това? Май това е първия филм от поредицата, който бавно, но сигурно ще поведе мислите на Дисни в правилната посока. С всички проблеми около заснемането на филма, уволнението на режисьорите, изказванията за некъдърния Хан… успяха да смажат ентусиазма на феновете. Дори сред най-закоравелите фенове на поредицата , това е филм… за който те НЕ трепнат в очакване.История от Междузвездни войни- рецензияИстория от Междузвездни войни- рецензия

За феновете, миналото и бъдещето История от Междузвездни войни- рецензия

Дали съм един от тях? Фен- да! Закоравял… едва ли. Нямам тениски и сувенири на поредицата. А май не искам и да имам. Оригиналната трилогия беляза детството ми за винаги. Но до там спряха нещата. Всичко след това бе през очите на възрастен в свят, в който технологиите се развиваха и чудеса вече нямаше.

Този филм се появява в момент, в който киното е пренаситено от фантасмагории. Marvel смачкаха индустрията с комиксовите си герои, а Дисни превърнаха рожбата на Джордж Лукас в машина за пари, но не и спомени.

Историята на „Соло: История от междузвездни войни“:

Качете се на борда на Хилядолетния сокол и се отправете на пътешествие до една далечна галактика със Соло: История от Междузвездни войни – изцяло ново приключение за най-обичания разбойник в галактиката. Чрез поредица от дръзки подвизи в тъмния и опасен престъпен свят, Хан Соло се запознава със своя бъдещ помощник пилот – могъщия Чубака, и се сблъсква с прословутия комарджия Ландо Калризиан в приключение, което ще зададе курса на един от най-нетипичните герои от сагата Междузвездни войни.

История от Междузвездни войни- рецензия„Соло: История от Междузвездни войни“ е филм, който СПОКОЙНО може да се случва навсякъде и при всякакви обстоятелства. Някога подобна схема бе наложена на Аватар. Силна принцеса. Чаровен новодошъл. Борба за оцеляване (знаете останалото). В „Покахонтас“ бяха индианци, в Аватар бяха Нави…. Тук случаят е същия. Има гето на крадци, има жена, има бандит, има преследване, избавление, битки. В повечето филми това е някъде из Америка. Тук е на далечна планета. Не мога да изтъкна положително качество на „Соло: История от Междузвездни войни“. Дори едно не мога. Ако махнем думата Междузвездни войни от заглавието, този филм ще умре в забрава моментално. В него няма НИТО един запомнящ се герой. Уди Харелсън повтаря ролята си от Игрите на глада. Хлапака играещ Соло няма НИЩО общо с Харисън Форд и митологията около бъдещия герой.

Отношение и значение

През целия филм се питах ЗАЩО е Емилия Кларк? Тя какво прави в историята и допринася ли с нещо? В нито един момент не успях да отговоря утвърдително на този въпрос. В този филм, нейната роля е взета и залепена сякаш в последствие.

Дали наистина епичната първа среща на Чубака и Хан е това? Митологията около нея бе толкова силна. Спекулациите бяха всякакви. Очакваше се Хан да е спасил животът му и Чубака да му остава верен до гроб. Дали? Ако трябва да резюмирам събитията след срещата им и причината, поради която Чубака продължава с Хан, тя е следната… просто така. Защо Чубака остава и през всичките тези години продължава с Хан Соло? Отговорът е… просто така? Без мотивировка. Без основание. Без нищо. Просто така.

История от Междузвездни войни- рецензияДругия епичен момент със спечелването на Хилядолетния Сокол, за който само бяхме чували в оригиналната история. Дали спечелването получи всичките тези СЕКУНДИ екранно време? Дали наистина претупаха до такава степен това събитие?!

Мега злодея, който едва не уби Хан и героя на Харелсън се оказа ТОВА?! Може би това беше обрат? Или по скоро тъпня? И как точно този филм допринесе за Междузвездни войни? Какво точно даде той? Защо Хан НИКОГА не говори за героите на Харелсън, Танди Нютън, Емилия Кларк в епизоди 4,5  и 6?

Равносметка История от Междузвездни войни- рецензия

„Соло: История от Междузвездни войни“ е един филм изтъкан от проблеми, грешки и недомислици. Рон Хауърд е човек без въображение. Човек, който се движи по правила и следва инструкции. Идва, прави това което му кажат, взима си парите и си тръгва. Може би първите двама режисьори са опитали да разчупят канона? Може би са създали прекалено различен филм? Може би! Никога няма да разберем. Крайният резултат, подписан от Рон Хауърд се нарежда сред най-мразените филми от поредицата, веднага до „Последните джедаи“.

История от Междузвездни войни- рецензияСоло: История от Междузвездни войни“ е вече в кино салоните в цялата страна. Разпространява Форум Филм България.История от Междузвездни войни- рецензия

п.п. И все пак… преобладаващите практически а не компютърни ефекти във филма, правят изключително добро впечатление и са в духа на поредицата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 − = 62