Всичко се е случило под зоркото око на Дейв Риензи (треньора на Дуейн Джонсън).

Знаете ли, че са го наричали „дебелият Кавил“ в училище? Хенри Кавил е свършил чудесна работа в изграждането на прекрасна физика от ученическите си години. Но не цялата заслуга е само негова. Той е получил помощ от треньорите на звездите Марк Туайт (който е градил телата на спартанците в „300“) и Майкъл Блевинс (който е работил с Кавил по „Бамтан срещу Супермен“ и „Лигата на справедливостта“). Те са го тренирали в „CrossFit стил“. Той многократно е изтъквал имената и заслугите им.

За новата си роля на Гералт от Ривия за „Вещерът“ на Netflix, Кавил е притиснат да приеме различен подход.

Графикът му на снимки бе много ангажиращ. Той сам правеше каскадите си, за това тренировките му трябва да са фокусирани в  ефективност и да НЕ повлияват централната му нервна система. – сподели треньорът му Дейв Риензи.

Вместо да накара Кавил с часове да вдига тежести, Риензи му е предписал модериране на тежестите и различни техники, за да може да удължи устойчивостта му по време на стрес. Използвайки традиционен bro slit, Кавил е трябвало да тренира пет дни в седмицата, като атакува всяка мускулна група по веднъж. За да гори мазнини и забързва метаболизма си, Риензи му е предписава fasted cardio, шест дни в седмицата на elliptical trainer.

Дори намирането на фитнес зала, за да изпълни всички тези сесии не било лесно. „Вещерът“ е сниман на истински локации в Унгария, Кавил е тренирал във Flex Gym. Това е място, където има реплика на Супермен в реални размери. Кавил нарича това място най-добрия обществен фитнес, който някога е ползвал. Собственик на фитнеса е ексцентричния Адам, който е направил ВСИЧКО, за да може Кавил да се чувства у дома.

Адам идваше към 2 часа сутрина, когато приключвах работа или по-скоро, когато ЗАПОЧВАХ работа. Той отваряше фитнеса за мен, за да започна да тренирам!

Източник: Men’s Health

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here