Носителят на Оскар Ханс Зимер и прочутото китарно дуо „Родриго и Габриела” работят заедно за първи път по този проект

Композиторът и носител на Оскар Ханс Зимер и прочутото мексиканско китарно дуо „Родриго и Габриела” са създателите на музиката към „Карибски пирати: В непознати води”, едно от най-очакваните заглавия тази пролет. В България саундтракът на филма излиза на музикалния пазар благодарение на Анимато Мюзик/ Disney Records.

„Винаги сме усещали, че музиката към четвъртата част на „Карибски пирати” трябва да има свое собствено и оригинално звучене, което да я отличава от другите филми за приключенията на Капитан Джак Спароу. С вдъхновяващото участие на забележителни музиканти като Родриго и Габриела и под погледа на маестро Ханс „Дългия Джон” Зимер, музиката към четвъртата част ще отиде още по-далеч с фантастично, свежо и индивидуално ново звучене”, сподели преди дни Мичъл Лийб, президент на дивизия „Music & Sountracks” към Walt Disney Studios Motion Picture Group и Disney Music Group.

Ханс Зимер е един от най-уважаваните и търсени композитори във филмовата индустрия с участие в над сто кино и телевизионни продукции. Той печели Оскар за музиката към филма „Цар Лъв” и е номиниран осем пъти за наградата на Американската филмова академия за филмите „Гладиатор”, „Тънка червена линия”, „Рейнман”, „Генезис”, „Шерлок Холмс”, „Колкото толкова”, „Жената на проповедника” и „Принцът на Египет”. Последните продукции, върху които е работил композиторът, са „Ранго”, който в България излиза на 11 март 2011 г., както и „Черният рицар” и „Батман в началото”. Сред отличията на Зимер са и две статуетки Златен глобус и три награди Грами.

„Родриго и Габриела” са смятани за един от най-добрите китарни дуети в света. Двамата са продали над един милион албума, а билетите им за участия на живо се разпродават месеци предварително. През 2010 двамата са поканени да изнесат концерт в Белия дом заедно с Бионсе. Сътрудничеството им с Ханс Зимер е първият им проект за филмова музика – вълнуващ и повратен момент в кариерата им. Изпълненията им се отличават с бързи и ритмични акустични китари, а стремежът им е винаги да изследват музикалните изразни средства. В основата на тяхното творчество е да използват различно и ново звучене, независимо от модата и тенденциите, затова и двамата музиканти винаги отказват да бъдат идентифицирани с един или друг конкретен стил.

Продуциран от Джери Брукхаймър и режисиран от Роб Маршал, „Карибски пирати: В непознати води” e зареден с хумора, забавните моменти и приключенията, с които се отличават всички филми за Капитан Джак Спароу до сега. На 20 май 2011 г. динамичният разказ на режисьора Роб Маршал ще оживее за първи път и в 3D формат. Той ще ни въвлече в история за истина, измяна, младост и смъртоносно наследство. Когато пътищата на Капитан Джак и Анджелика се пресичат, той не е сигурен – дали това е любовта или тя играе безмилостна игра и го използва, за да открие митичния „Извор на младостта”. Когато е заставен да се качи на кораба „Отмъщението на кралица Ана”, чийто капитан е страховитият пират Черната брада (Иън Макшейн), Джак попада в неочаквано приключение, в което не знае от кого да се страхува повече – от Черната брада или от красивата жена, изникнала от миналото му.

„Карибски пирати: В непознати води” ще превземе на абордаж световните киноекрани на 20 май 2011 г. и ще бъде първият от поредицата, който излиза в Disney Digital 3D и IMAX 3D. Любопитна и актуална информация може да намерите на официалната българска фейсбук страница: http://facebook.com/KaribskiPirati

Оригиналната музика към филма „Карибски пирати: В непознати води” може да бъде поръчана предварително на www.animatomusic.com. Повече за дуото „Родриго и Габриела” може да видите в техния официален уебсайт: www.rodgab.com.ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here