Нов „Карибски пирати“ се подготвя в Disney. В главната роля е номинираната за Оскар („Аз, Тоня“) Марго Роби. От премиерата на “ Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ през 2017г., Disney не са спирали да обмислят как да върнат поредицата и да я насочат в нова посока. Дали да продължат с Джони Деп и Джак Спароу? Този път Марго Роби ще обедини сили със сценариста на „Хищни птици“ Кристина Ходсън за новия филм.

Продуцент на новия филм отново ще бъде Джери Брукхаймър (свързван с поредицата от дълги години). Историята не е известна, но се очаква това да не бъде spin-off на предходните филми. Това ще бъде нова история, нови герои, които ще използват името на поредицата, вдъхновена от атракция в Disneyland. 

Този филм няма да замени вече обявения рибут за поредицата, за който чухме през октомври 2019г. Сценаристи там са Тед Елиът и Крейг Мейзин, познати от „Чернобил“ на HBO.

Очертава се, че Disney ще опитат да разширят мащабите на вселената с тези два проекта, случващи се паралелно. Марго Роби се превръща в едно от най-горещите имена в Холивуд след ролите си в „Аз, Тоня“, „Имало едно време в Холивуд“ и „Бомба със закъснител“. Предстои да я видим и в ролята на Харли Куин в предстоящия „Отряд самоубийци“ през 2021г. Кристина Ходсън написа сценария на „Бъмбълбий“ от 2018г., както и на предстоящия самостоятелен филм за „Светкавицата“.

„Карибски пирати“ стартира през 2003г. с „Проклятието на Черната перла“. Петте филма до момента са донесли над $4.5 млрд. в световния боксофис.

Източник: The Hollywood Reporter

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here