Кейт Уинслет е работила и с Уди Алън и с Роман Полански. Поглеждайки назад, тя поставя под въпрос подкрепата към тези мъже и от индустрията и от нея самата.

В свое интервю пред Vanity Fair преди премиерата на „Ammonite“ по време на кино фестивала в Торонто, тя сподели съжаления за някои решения от миналото си. Кейт разказа и за това как се е научила да говори от свое име на снимачната площадка и да отстоява мнението си. Актрисата сподели още какво е това, да си жена в един филм, разкривайки и тормоза, който върви ръка за ръка с това.

Чудя се какво по дяволите съм си мислила, че да работя с Уди Алън и Роман Полански? Не мога да повярвам защо тези мъже са така високо и толкова дълго уважавани в индустрията. Това е унизително.- сподели тя пред изданието, като коментарът и в оригинал е изпълнен с F думата

Уинслет е участвала в „Wonder Wheel“ на Алън и „Carnage“ на Полански.

Трябва да поема отговорност за факта, че съм работила и с двамата. Няма как да върна времето назад. Ще си нося тежестта на тези свои решения.  Какво всъщност ни остава, ако не можем да бъдем наистина честни за всичко това?

Полански е осъден за сексуално малтретиране на малолетен, а Алън е обвинен в сексуално малтретиране на доведената му дъщеря.

Предстоящия и филм на Кейт Уинслет е базиран на живота на палеонтоложката Мери Анинг. Историята се върти около отношенията и с Шарлот Мърчисън (Сирша Ронан). Двете актриси сами са хореографирали любовните сцени.

„Ammonite“ ме накара още повече да осъзная, че искам да се посветя на борбата за правото на жените да казват това, което искат и да бъдат показвани във филмите така, както смятат за правилно. Без значение от сексуалната ориентация. Живота е кратък и бих искала да дам най-добрия пример за по-младите жени.

Уинслет добави, че преди интервюто се е сетила за потискан спомен от снимките на „Божествени създания“ от 1994г. Тя много е харесала преживяването от актьорска гледна точка. Един конкретен ден, момче зад камерата е направило коментар, който се е забил в съзнанието и и я преследва 26г. по-късно. Снимал е сцена, в която тя е била гола и е казал:

Е, явно днес е денят за надървяне , момчета!

Носителката на Оскар за главна женска роля за изпълнението си в „Четецът“, Кейт Уинслет, добавя:

Когато си по-млада, правиш безразсъдни неща и си мислиш, че мъжете просто така си говорят. Оправдаваш ги, че го правят неосъзнато. Както дишането. Не познавам нито едно момиче, което да не е преживявало тормоз до някаква степен. Дори да са просто думи, те са изключително силни. Те са насилие.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here