На ръба сме на историческия финал, към който кино вселената на Marvel се стреми повече от 10 г. с над 20 филма. Но паралелно с това остават ужасно много върпоси за това, което до не отдавна се наричаше DC EXTENDED UNIVERSE. Трилогията „Човек от стомана“, „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Лигата на справедливостта“ се очакваше да подготвят почвата за голяма, вътрешно свързана вселена. Филми за супер герои на DC продължават да се издават, но виждаме все по-малко и по-малко фокус върху общата вселена. Всички тези филми се тиражират, като самостоятелни истории. Това води до основния въпрос- Мъртва ли е кино вселената на DC?кино вселената на DC

кино вселената на DC

За НЕ ПРОДЪЛЖЕНИЯТА кино вселената на DC

Въпросът стана още по горещ преди броени дни, когато хората зад два от най-успешните филми „Жената чудо 1984“ и „Отряд самоубийци 2“ се разграничиха от идеята, че това са продължения.

Отряда е наречен „пълен рестарт за поредицата“ от един от продуцентите. Новото приключение на принцеса Даяна е наречено „next iteration“, каквото и да означава това. кино вселената на DC

Зак Снайдер трябва да спре да говори за кино вселената на DC.

Всичко това сочи едно- Warner не желаят хората да мислят за тези филми, като за продължения. Искат да ги разглеждат като 100% самостоятелни истории.

От предстоящите им филми имаме „Шазам!“, в който едва се споменават героите на DC. „Birds of Prey“, който ще включва популярна героиня, която вече сме гледали. Да… и много нови. Предстои Батман филм без Бен Афлек. Предстои „Жокера“, който вече знаем, че не е свързан с героя на Джаред Лето от „Отряд самоубийци“. Предстои продължение на „Аквамен“- филм, който съвсем бегло напомни, че това е герой, който сме гледали в „Лигата на справедливостта“.

кино вселената на DCПредстои филм за Светкавицата, който вече многократно измести фокуса си от евентуална свързана вселена от герои.

Усещането е, че DC се опитват да поставят линия между излезлите филми и това, което предстои. Дали причината „Жената чудо 1984“ и „Отряд самоубийци 2“ не се наричат продължения, защото по времето на първите филми, те все още влизаха в плановете за бъдеща, свързана вселена?

„Лигата на справедливостта“ показа сцена след финалните надписи, с която бяхме подразнени от възможността за сформиране на The Legion of Doom. От тогава насам, няма разговори в тази посока. Няма информация и за продължение на Лигата. Няма индикации и на къде би поела историята след първите три филма.

Едно е сигурно- няма разговор за следващ филм за Супермен. Дори и да има, най-вероятно ще има друг актьор в ролята му. Лицето на кино вселената на DC сякаш си е заминало.кино вселената на DC кино вселената на DC

Къде е грешката?

Грешката дойде от там, че НЕ получихме самостоятелни филми за героите, а едва във втория от поредицата (Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта) ни бяха представени всички.

След успехите на „Аквамен“ и „Жената чудо“ е странно да се върви към край на кино вселената на DC. кино вселената на DC

Не е задължително да има преплитане на герои, за да остане пълноценна една кино вселена. Не ни трябват дори появявания. Просто към днешна дата сме се научили да очакваме това от подобни поредици. Отгоре на това, тези неща правят филмите успешни. Не ни трябваше Хълк в последния филм за Тор, но определено с него стана много по-забавно. кино вселената на DC

Новата стратегия звучи като: „Да вземем успешните неща, като Батман, Жената Чудо, Харли Куин и др. и да продължим поредиците им самостоятелно.“ Те може и да съществуват в обща вселена, но не изглежда този факт да бъде значим отново.

DC имат обявени филми до 2022 г. и нито един от тях не звучи или дори няма слух, че е част от обща вселена. Ако тези герои съществуват в обща вселена, но никога няма да видим това, този факт има ли изобщо някакво значение?

Източник: CinemaBlend

2 коментари

  1. Ако DC вървеше по стъпките на Marvel щяхте пак да избухвите с негативна статия, така че за хейтъри като вас угодия няма. За непросветените като вас, които не проучват добре приди да си напишат (или по скоро преведат) статията, знайте, че DC се стремят да създадат The Worlds of DC (това се знае още SDCC през юли). Казано с по прости думи те ке стремят към още по широка вселена от тази на Marvel. Затова Жената Чудо 1984 не е директно продължение от предишния филм. В него ще вземат участие още нови герои. При аквамен е същата работа, в комиксите Аквамен си има групичка, която му помага да спаси света. В едно интервю Езра Милър потвърди също, че филмът за Светкавицата също си среми да изгради своя собствена малка вселена. Birds of prey също ще има още 2 продължения.Shazam! също ще има 2 продължения и отделен филм за Black Adam. Накрая смесвънено на тези вселени може да не се наложи, за да не се получи най-голяма грешка на MCU и тя е, че голяма част от героите не се развиват във филмите, те просто запълват мястото на екрана. DC се опитват да направят нещо епохално.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here