Батман, Супермен, Жената чудо и останалите герои на DC са сред най-разпознаваемите в съвременната поп културата. Marvel потънаха в сложни права и лицензиране, бизнес сделки и разрешителни, което с години им пречеше да стартират споделена кино вселена. DC от своя страна повериха ръководенето на своите герои към „Лигата на справедливостта“ на режисьора Зак Снайдер. Това трябваше да бъде кино вселената на DC. Човек от стомана, Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта, Отряд Самоубийци, Жената чудо… Нагласите за вселената му бяха към най-доброто. кино вселена на DC на Зак

Във видеото се взема под внимание всичко известно за кино вселената на Зак Снайдер от интервюта, социални постове, публикации и всичко, довело до „Лигата на справедливостта„. кино вселена на DC на Зак

Лигата на справедливостта кино вселена на DC на Зак

Според The Washington Post края на ерата на Зак Снайдер е дошла. И трябва да съжаляваме. „Лигата на справедливостта“ струва близо $300 млн. и изглежда евтин. Причината е в сблъсъка на възгледи на автора, корпоративното мислене, личните представи  и изчистено разказване на историята.

Снайдер преразказа позната история с привкус на патос, отчуждение и самота. Имаше издайнически моменти, които сочеха предстояща по-голяма кино вселена. Дори и режисьора да не е възнамерявал да ги постави там. Но никой не предполагаше, че това ще пропука 20 филма за период от 10г. в кино вселената на Марвел.

Батман срещу Супермен

Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта представи още детайли за изследване. Още истории, които предстоят. Сцената с кошмарът, пътуването във времето на Светкавицата, видеата, костюмът на Робин… крайният резултат бе  прекалено много история и малко развитие (за разлика от режисьорската версия). кино вселена на DC на Зак

След това плановете за „Лигата на справедливостта“ бяха орязани от два филма до един. Огромна промяна на тонът бе насилствено вмъкната. Огромни части от „Отряд самоубийци“ бяха пренаправени. Снайдър се отдръпна след приключването на снимките, заради лична трагедия. Според други, той е бил уволнен от DC FILMS много преди това да се случи. Бе нает Джос Уедън, който направи първите два филма за Отмсътителите. Но дали за да завърши визията на Снайдер или тотално да я преправи?

Информация сочи, че бащата на Киборгът е трябвало да умре. Имало е сцени с Виктор Стоун преди да се превърне в Киборг. Уедън е добавил руско семейство. Имало е повече сцени между Лоис Лейн и Марта Кент. Айрис Уест е била изрязана от филма.

Warner официално съобщиха, че няма да има режисьорска версия за „Лигата на справедливостта“. Говорител на Снайдер сподели, че той не е гледал кино версията.

Идеите на Снайдер в прав текст

Каква е била дълбоката визия на Снайдер за кино вселената на DC? Самият той сподели, че плановете му са били за самодостатъчна история, включваща Човек от стомана, Батман срещу Супермен, Лигата на справедливостта 1 и 2 и неназован пети филм. Spin-off филми и самостоятелни такива винаги са били част от пъзела. Но той е искал петте филма да работят като самостоятелна арка на една голяма история. Подобно на трилогията за Черният рицар на Кристофър Нолън.

Снайдер е активен в платформата Vero, където коментира, отговаря на въпроси и харесва коментари на други, изказали спекулация или теория, която той потвърждава или отхвърля. кино вселена на DC на Заккино вселена на DC на Зак

Сцената с кошмарът, в която Супермен е злодей, е трябвало да посее семето на събития, водещи до адаптацията на видео играта „Injustice: Gods Among Us“. Фен го е питал дали възнамерявал да изследва тази история, а Снайдер отговорил просто: „Да!“

Плановете

Имал е планове Лоис Лейн да умре и Супермен да се превърне в контролиращ съзнанието Anti-Life Equation. Това е способ на Darkseid, големият злодей на кино вселената на DC, който Снайдер е възнамерявал да представи в края на „Лигата на справедливостта“. Той е трябвало да дърпа конците на Steppenwolf. А това е щяло да бъде една неизменна част от „Лигата на справедливостта 2“.

Трите кръста видяни в бекграунда на Батман срещу Супермен е трябвало да подготвят нещо за „Лигата на справедливостта 2“. кино вселена на DC на Зак

Костюмът на Робин? Вече стана ясно, че Снайдер е имал предвид Дик Грейсън- оригиналното Момче Чудо. Планувал е да представи Кари Лекей, онзи Робин, който се появява в комикса на Франк Милър „Завръщането на черния рицар“

Отворения под, който Кларк открива в „Човек от стомана“ не е бил подсказка за братовчедка му Кара Зор- Ел. Бил е нещо повече. Има друго, което е бил поставил точно пред очите ни, за да я вкара в играта. кино вселена на DC на Зак

Сцената след финалните надписи на „Лигата на справедливостта“ представи Deathstroke. Това са плановете за потенциален „Legion of Doom“. През 2016г. Бен Афлек е планувал да включи героя, като основен злодей за самостоятелния филм за Батман.

Джефри Дийн Морган, който ще изиграе Томас Уейн, сподели, че самостоятелния филм за Светкавицата ще бъде оригинална история.

Спекулации и следствие

Има спекулации, че е възможно да видим Марк Уолбърг или Том Круз в ролята на Хал Джордан (Зеленият фенер).

Снайдер все още фигурира, като продуцент на „Аквамен“ и „Жената чудо 1984“.

Неминуемо е сравнението на DC и Марвел. Успехът на кино вселената на Марвел е довела до много лоши решения в Warner. За това DC се опитват да настигат успеха.

Към настоящия момент в процес на приключване са „Аквамен“, „Шазам!“ и „Жената чудо 1984“. Разработват се Киборг, Зеленият фенер, Светкавицата, Супергърл, Отряд Самоубийци 2, Bird of prey, Батгърл, Батман, Детстроук, Лобо, Жокера с Джаред Лето, New Gods, Black Adam с Дуейн Джонсън, Blackhawk на Стивън Спилбърг и оригилнания Жокер на Хоакин Финикс, който се развива извън кино вселената на DC.

кино вселена на DC на Зак Източник: MovieWeb

2 коментари

  1. Здравейте! Бих казал, че съм един от най-запалените фенове на DC. Въпреки помията, която се изсипва върху Зак Снайдер относно филмите Човек от стомана, Батман су Супермен и Лигата на справедливостта смятам, че Зак е може би единственият, който би развил киновселената на DC, опирайки се не на MCU, а на собствения си подход. Това на което ставаме свидетели в момента ( абсолютното подвиване на опашка от страна на WB) е от една страна оправдано, от друга не. В състояние съм да разбера студиото заради вечната надпревара между Marvel и DC, за която пък са виновни феновете. Също така и критиците не дадоха шанс на вселената да се развие изцяло( и да, всички ще съжаляваме, че Зак няма за момента нови филми от филмовия каталог на DC). Надявам се че както студиото, така и безбройните фенове ще разберат, че без Зак Жената чудо не би се превърнала в това, което ние всички познаваме, ако не беше Зак също и Аквамен не би изглеждал изключително. За мен той е едно от най-великите чудеса, сполетяло филмовата индустрия през 21 век.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here