Китайски сезон (рубрика)
Всяка неделя от 13 септември, в 20:55 ч.

Предлагаме достъп до нови доказателства за най-големите художествени и архитектурни чудеса на Китай на премиерата на „Новите тайни на Теракотената армия“.

Проследяваме как е била открита Теракотената армия, как са били построени Великата китайска стена и Забраненият град, и следваме Пътя на коприната.

Новите тайни на Теракотената армия
Неделя, 13 септември, в 22:00 ч.

Откриването на Теракотена армия през 1974 г. завладя въображението на света, но тези първи разкопки разкриха само частица от огромното и изключително съкровище. С ексклузивен достъп до новаторско изследване на Лондонския университетски колеж и Музея на Теракотена армия, документалният филм разкрива нови тайни и предоставя зрелищен достъп до самите воини.

По стъпките на Атила: Царят на хуните
От понеделник, 14 септември, в 23:00 ч.

Бил е известен като „Божия бич“ и за него се говорело, че откъдето мине конят му, трева не никне. Името му е Атила, вожд на хуните. Почти нищо не се знае за него, но безпрецедентно археологическо откритие може би ще разкрие най-големите тайни на хуните. Става дума за гигантски обект в дивата природа на Казахстан, наречен Алтинказган. Руските археолози откриват съкровища, заровени от хуните в сайта от 2014 г. насам. Възможно ли е загадката на хуните да бъде разкрита от находките в това изгубено кътче на Централна Азия?

Фронтови линии
Започва всяка делнична вечер от 7 септември, в 22:00 ч.

Поредицата започва, откъдето свърши „Втората световна война – Битки за Европа“. Всеки епизод се съсредоточава върху емблематично бойно поле и разкрива суровите битки и проблемите, изстрадани от хората на фронта. Разказваме всяка завладяваща история от подготовката и първия контакт с врага до момента, в който една от страните постига пробива, за който се бори, или е принудена да се признае за победена.

Разпростирайки се от Северна Африка до Северна Европа и от Средиземноморието до Тихия океан, поредицата отразява огромното разнообразие от условия, в които войниците от фронтовите линии от цял свят е трябвало да се справят със смъртоносен противник през шестте години на Втората световна война.

Бомбардировката на Дарвин: Неудобната истина
Събота, 12 септември, в 23:00 ч.

Това е неразказаната история за случилото се по време на бомбардировката на Дарвин през февруари 1942 г. и как виновниците са се опитвали да прикрият истината.

След падането на Сингапур, Австралия се страхува, че японската инвазия е неизбежда, но тъй като по-голяма част от войските й са в чужбина, страната е неподготвена за битка на собствената си територия.

През 1942 г. японските въоръжени сили, които атакуват Пърл Харбър, удрят Дарвин в Австралия. Те хвърлят повече бомби и убиват повече невинни граждани, отколкото по време на предишното нападение, но за зловещата атака не се знае почти нищо.
Зрелищният провал на австралийските военни е бил скрит от обществеността в продължение на десетилетия.

Забранена история
Започва всяка делнична вечер от 14 септември, в 21:05 ч.

Невероятно успешната международна ТВ поредица се завръща с шести сезон. Тя разследва истинските истории зад големите съкровища, устойчивите конспиративни теории, античните реликви, изгубените цивилизации и военните тайни. Екипът посещава отново местата, изследва древните обекти, търси мнения и възгледи, представя нови материали и изравя нови факти.

Безмилостни управници (рубрика)
Всяка делнична вечер от 14 септември, в 23:00 ч.

Изследваме световете и умовете на хора, които някои са почитали, а други са мразели и са се страхували от тях. Тяхното време на земята, дори когато е било кратко, ще се помни завинаги заради влиянието, което са оказали.

Адолф Хитлер, Мао Дзъдун, Хенри VIII, Че Гевара, Петър Велики, Юлий Цезар, Наполеон и

Атила са известни хора от историята. Без значение какво мислите, че знаете за тях, винаги могат да бъдат добавени нови аспекти на техните безмилостни характери.

Последният персийски шах
Понеделник, 28 септември, в 23:00 ч.

Богатството на шах Мохамед Реза Пахлави е легендарно, а браковете му са били в центъра на вниманието на пресата в продължение на години. За съжаление е известен също с нарушаване на човешките права, зловещо потисничество и нетърпимост.

Ако шах Мохамед Реза Пахлави не беше дошъл на власт, едва ли радикалният ислям щеше да доведе до ужасяващите политически последствия, които има днес.

Документалният филм показва какво е останало от наследството на режима след Иранската революция до наши дни, проследявайки биографията на шах Мохамед Реза Пахлави на фона на социалните, политически и икономически тенденции на времето.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here