Броя на заразените с вируса в Китай намаля драстично и продължава да намалява. Няколко кина в различни провинции отвориха врати за първи път през изминалия уикенд. В петък отворените бяха 486. В събота те станаха 507. Това са едва 4,5 % от общия брой кина в държавата. Те донесоха около $ 4355 за съботния ден, според платформата Maoyan.

Най-големия сбор на кино зрители е отчетен в Xinjiang. Там бе отворен първия кино салон след като държавата затвори ВСИЧКИ през януари. Другите провинции с отворени кина са Inner Mongolia, Sichuan, Qinghai, Henan, Fujian и Guangdong.

Това се случва в Китай в момент, когато в останалия свят кината са затворени! Вчера (23.03.2020г.) Австралия бе последната държава, която затвори кината си. До известна степен функциониращи кина все още има в Бразилия, Русия и Япония. Навсякъде са с ограничения.

Според Китай, кината ще продължат да се завръщат. За сега излъчваните филми са само на местните кино творци.

Холивудските студия също са контактнати, за да предоставят отново заглавия за държавата. Warner Bros потвърдиха, че „Хари Потър и философския камък “ предстои да бъде пуснат отново на 3D, 4K. Премиерната дата все още предстои.

В неделя (22.03.2020г.) са отчетени едва 39 нови случаи на COVID-19 в Китай. Всички те са НОВОДОШЛИ в държавата. Потвърдените заразени в Китай са 81093 човека. Смъртните случаи са 3270.

Източник: Deadline

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 94