Премиера в България: 21.03.2014г.
Световна премиера: 21.03.2014г.
Жанр: Екшън, Ужаси
Продължителност: 91 минути
Формат: 2D
Сценарист: Валери Милев, Матю Уейни
Режисьор: Валери Милев
В ролите: Пол Логън, Манал Ел-Фейтури, Миа-Лесиа Нейлър, Юлиан Костов, Валентин Ганев, Георги Стайков
Разпространител: ПРО Филмс

През Втората световна война Сталин се бори с всички сили и средства, за да спре настъплението на Хитлер. Учените в Москва разработват ужасяващи химически и биологични оръжия, някои от които са толкова страховити, че дори диктаторът не се осмелява да ги използва. И все пак, когато настъплението на нацистите стига до Сталинград и заплашва оцеляването на Съветския съюз, Сталин разрешава използването на едно от тези оръжия.

Резултатите са толкова страховити, че се налага Червената армия да срине до основи града и да избие стотици хиляди, попаднали под въздействието на оръжието.

В днешно време, 80 години по-късно, в секретна база в България се съхранява единственото останало количество от този ужасен газ.

Когато след серия от необясними инциденти в базата пристига разследващ военен комисар от силите на НАТО, корумпиран български полковник решава да прикрие следите от злоупотребите си и кражбите, като предизвика „инцидент” и взриви складовете на базата. Но той дори не подозира какво има в най-тъмните ъгли.

След този „инцидент” био-оръжието се разпръсква свободно и заразата обхваща голяма част от мирното население и от войниците. У хората се отключват най-тъмните и първични сили, насилието ескалира до безумие и започва битка за оцеляване на човешкия род.

Битка, на фона на която една майка предприема безкрайно рисково пътуване през заразената територия, за да открие изгубената си осемгодишна дъщеря.