Премиера в България: 17.01.2014г.
Световна премиера: 17.01.2014г.
Жанр: Комедия
Продължителност: 96 минути
Формат: 2D
Сценарист: Васко Милков Мавриков
Режисьор: Станислав Дончев
В ролите: Лилия Маравиля, Латинка Петрова, Башар Рахал, Златка Димитрова, Васко Милков Мавриков, Китодар Тодоров, Диана Любенова, Евгени Будинов, Владимир Ампов-Графа, Били Хлапето, Лексус, Спенса
Разпространител: ПРО Филмс

След като през 2011 година тримата приятели от КБР разсмяха до сълзи десетки хиляди зрители в киносалоните и още стотици хиляди пред малкия екран, сега Васко, Борето и Гецата се завръщат с нови приключения и още повече смях и екшън.

Охранявайки новата си клиентка Мелъни (Златка Димитрова), „Корпуса” случайно се натъква на международна сделка за продажба на ядрено оръжие. Васко (Васко Мавриков) решава, че трябва задължително да заловят терористите, така едновременно ще спасят света и ще влязат в „лигата на топ играчите”.

Изобретателят на оръжието е българин – Химика (Китодар Тодоров), който е взел капаро от лудия английски мултимилионер Джон Карадайн(Филип Деланси) и го чака в София, за да осъществят сделката. Междувременно – естествено напълно неволно – нано-атомната бомба попада в приятелката на клиентката на КБР Дженифър (Ралица Паскалева) и изчезва заедно с нея.

Химикът наема детектив (Методи Вълчев), за да я намери, без да знае, че е попаднал на дребен престъпник, който иска да се „издигне” до високоплатен килър.  Начинаещият наемен убиец решава на своя глава да очисти момичето без пари, като „промоция” за първата си поръчка и тръгва да я търси.

Скоро момчетата от КБР залавят Химика и разбират, че трябва на всяка цена да спрат Карадайн. Васко, Гецата (Евгени Будинов) и Борето (Ивелин Найденов) се заемат със задачата, но всеки по своя си начин, защото след поредния им вътрешен скандал, Борето напуска КБР.

В това време художника-фалшификатор и международен таен агент от ромски произход Кутрум (Башар Рахал) също е по следите на нано-бомбата. Интригата съвсем се заплита когато далеч от България, Кутрум се натъква на самата г-жа Георгиева (Диана Любенова), точно там, където трябва да е детонаторът на бомбата.

[tabs title=““ active=0 event=“click“]
[tab title=“Трейлъри“]
[/tab]
[tab title=“Галерия“]


[/tab]
[tab title=“Новини“]
Новини за филма тук[/tab]
[tab title=“Още за филма“]

„КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2:ЯДРЕНА ЗАПЛАХА” е изцяло независим и частно финансиран български филм, съвместна продукция между ИНДИ ФИЛМ, ПРО ФИЛМС, ДИНАМИК АРТС и ко-продуциран с ТВ 7 и Монте Мюзик.

Финансирането е осигурено със собствени средства на продуцентите и с безценната помощ на десетки приятели и неоценимата подкрепа в тежки дни на Sony България, верига книжарници Хеликон, Scania, Superhosting.bg, Mazda,  Ади фарм, Speedy.net, Jim Beam, Mall of Sofia, адв.Светослав Димитров, Караджъ Турс и много други.

Българското кино в лицето на „КБР 2:ЯДРЕНА ЗАПЛАХА” имат силната подкрепа и от медийни партньори, без които трудно можем да си представим какъвто и да е успех:

TV7 и News7, БГ Радио, City Radio&TV, Vbox7, Cinefish.bg, Метрореклама, в-к „24 часа”, списание Story, Атиа принт, в-к „Стандарт”.

Филмът е заснет за 36 снимачни дни и постпродукция, която трае малко над четири месеца. Но всъщност е плод на двегодишна денонощна работа и усилия от малък и сплотен екип приятели, готови да се борят докрай и да докажат, че българското кино може да прави хубави и гледаеми филми, залагайки на светъл хумор и свежи идеи.

През тези 36 дни се снима на много и най-различни места локации – улиците и парковете на София, летище Ихтиман, Аерогара София, частен самолет, Мол София, Дом на киното,  в Долна Малина беше изграден декор – Централното управление на MI 6, имаше снимачни дни на знакови места в Истанбул – Синята джамия, Египетския пазар, Света София.

Освен невероятно добрия кастинг на страхотни български актьори, този път в продукцията са привлечени не една и две звезди от други сфери на родния шоу бизнес.

Свои сцени във филма има един от най-популярните и обичани родни изпълнители  – Графа (при това с огромен потенциал за продължението). Участие взимат и звездите на Монте Мюзик –  Били Хлапето и Лексъс, които на 19 ноември представиха клипа към новото си парче със заглавие…Корпус за Бързо Реагиране. Песента е част от официалния сандтрак на филма.

За чужденците:

В ролята на „големият лош” се появява англичанина Филип Деланси. Като начинаещ актьор е взел участие в „Епизод 1:Невидима заплха”, а оттогава има множество роли в независими британски и френски продукции. Последния филм, в който е участвал, преди да приеме ролята на Карадайн от „КБР2:Ядрена заплаха”, е на американският посланик в Монако във високобюджетния „Грейс от Монако”. Във филма си партнира с Никол Кидман и споделя, че за заснемането на една сцена на прием, в която той разговаря с красивата австралийка, подготовката е отнела две седмици, плюс още пет дни за заснемането.

За участието си в български филм Филип има много какво да разкаже, но в резюме нещата звучат така: „Най-страхотната обстановка и най-сплотения екип, който съм виждал. Вие сте толкова малко хора, работите толкова невероятно добре и в синхрон, че за изключително кратко време постигате почти невъзможното”. И това е ако не е признание и реклама!

Освен него във филма участва и невероятния Тери Рандъл, в ролята на шефа на МИ 6. Но няма как да ви разкажем повече за неговата роля, без да разкрием много от тайните на филма, които ще ви държат залепени пред екрана. Само ще ви кажем, че е блестящ. И ще ви избият сълзи от смях от неговото „сериозно” въплъщение на командващия едно от най-мощните разузнавания в света.

Наред със звездите от първата част и чужденците, във втория филм се изявяват с по-малки роли и цяло съзвездие български актриси и актьори. Сред тях са неповторимата Латинка Петрова, внушителният Станислав Пищалов, изключителният Стойко Пеев, незабравимата Лилия Маравиля, уникалният Асен Блатечки и много, много други.

 [/tab]
[tab title=“Рецензии“]
Рецензия на Тони Михайлов[/tab][/tabs]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 27 = 33