Котките“ наистина се нуждаеше от коледно чудо. За сметка на това създателите на филма получиха по един звучен шамар от зрители и критика.

Режисирания от Том Хупър филм прибра малко над $38 млн. от световното си разпространение след вече 2 седмици в кината. Тази цифра ще резонира в около $100 млн. загуби за студиото, съгласно информация на изпълнителните директори.

След разочароващите $6,5 млн. в предколедния уикенд, „Котките“ не успяха да привлекат внимание по време на най-активното време през годината. По време на премиерната си седмица той успя да прибере $8,7 млн. за пет дни и да се запише под номер 9 в класацията. Зрителите бяха пропъдени от брутални рецензии и вместо „Котките“ гледаха „Замръзналото кралство 2“ и всичко останало, което не включваше Джуди Денч, Дженифър Хъдсън, Тайлър Суифт и Идрис Елба… правещи се на Фелини.

Филмът има $100 млн., но Universal са инвестирали още $95 до $100 млн. в глобална, маркетингова кампания. Студиото се опита да спаси положението с нови копия с подобрени визуални ефекти за втория уикенд. Ходът дойде, след като Хупър не успя да завърши филма на време за премиерата на 20 декември! Филмът бе пуснат с гафове. Имаше сцена, в която можем да видим човешка ръка със сватбената халка на Джуди Денч.

Universal се надяваха „Котките“ да впечатли зрителите по празниците, както направи „Най-великият шоумен“ за Fox през 2017г. Това далеч не се случи.Очаква се филмът да приключи под $30 млн. общ боксофис в САЩ! Това можеше да бъде предречено, след ужасяващия прием на първия трейлър. Universal не показаха филма на никого до дни, преди премиерата му. От една страна- защото филмът не бе завършен, от друга страна, за да контролират онлайн реакциите, които винаги влияят на зрителите. Негативните рецензии наводниха мрежата, а към тях се включиха и ужасните реакции на зрителите, които унищожиха „дигиталната технология за козина“.

Въпреки това Universal имаха добра година, с хитове като „Бързи и яростни: Хобс и Шоу„, „Как да си дресираш дракон 3“, „Последната Коледа“ и др.

Друг очакван хит за студиото е „1917“ на Сам Мендес, който в ограничения си показ събра над $1 млн. приходи. Когато бъде пуснат във всички кина от 10 януари нататък, цифрите се очаква да го посочат!

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

36 + = 40