КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА СЕ НАРЕЖДА СРЕД РЕКОРДЬОРИТЕ НА ДИСНИ В БЪЛГАРИЯ 

ПРЕЛЕСТНАТА ПРИКАЗКА НАПРАВИ БОКСОФИС НАД 570,000 ЛВ. САМО ЗА ТРИ ДНИ НА ГОЛЯМ ЕКРАН У НАС 

Едно от най-чаканите заглавия тази година направи впечатляващ дебют на голям екран както в световен мащаб, така и у нас. Прелестната игрална версия на Красавицата и Звяра потвърди очакванията, че ще е сред най-големите рекордьори в боксофиса и заслужено оглави класацията в дебютния си уикенд. У нас филмът с участието на Ема Уотсън и Дан Стивънс се нареди на трето място сред най-добрите премиери на Дисни, като бе изпреварен единствено от Междузвездни войни: Силата се пробужда и Карибски пирати: В непознати води. С боксофис от 573,307 лв. само за три дни, игралната екранизация на вечната приказка се превърна и в най-добрия премиерен уикенд в България на всички времена през месец март. След като само през първия си уикенд по кината Красавицата и Звяра беше гледан от 56,724 души, филмът несъмнено се нарежда в топ 10 на най-добрите премиерни уикенди на всички времена за България и най-гледана премиера тази година.

Любимата на няколко поколения приказка постави редица рекорди и в световен мащаб. В САЩ филмът също постави рекорд за най-добра мартенска премиера, както и на седмо място за дебютен уикенд на всички времена. Още един рекорд беше покорен отвъд Океана и по света – приказката за Бел и омагьосания принц, се превърна в най-гледаната премиера на филм без възрастови ограничения в IMAX.

Gaston (Luke Evans) a handsome but arrogant brute, holds court in the village tavern in Disney’s BEAUTY AND THE BEAST, directed by Bill Condon, a live-action adaptation of the studio’s animated classic and a celebration of one of the most beloved stories ever told.

Красавицата и Звяра направи своята премиера в общо 44 държави по цял свят и във всички, с изключение на три (Турция, Индия и Виетнам), оглави боксофиса. Сред държавите, в които приказката постави рекорд е и Великобритания, където най-новото приключение на Дисни се превърна в най-касовата премиера на филм без възрастови ограничения, а в Китай изпревари общите приходи на Господарка на злото и Алиса в Страната на чудесата за целия им период на голям екран. 

Завладяващото киноприключение Красавицата и Звяра е вече в кината в рекорден брой формати – 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 61