култовата поредица Сексът и градът

20 любопитни факта за рождения ден на любимите ни приятелки 

Днес, 6-ти юни, Кари, Саманта, Миранда и Шарлот стават на 20. Това е датата, на която преди две десетилетия стартира емблематичната поредица за четирите приятелки, чиито емоционални перипетии очароват милиони зрители по света. Базиран на едноименния роман на Кандис Буше, „Сексът и градът“ е една от най-успешните продукции на HBO. Тя бе създадена по идея на режисьора Дарън Стар. Сериалът проследява в 6 сезона и 94 епизода (от 1998-ма до 2004-та година) живота на приятелките, които въпреки различията си и постоянно променящите се обстоятелства, остават неразделни и стават пример за силата на женското доверие, съпричастност и емоцинална интелигентност.

Всички епизоди от шесте сезона на „Сексът и градът“ са достъпни на едно място в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Припомнете си приключенията и трепетите на Сара Джесика Паркър (като Кари Брадшоу), Ким Катрал (като Саманта Джоунс), Кристин Дейвис (Шарлът Йорк) и Синтия Никсън (Миранда Хобс). Ние ще ви споделим точно 20 малко познати факта за шоуто:култовата поредица Сексът и градъткултовата поредица Сексът и градът

 1. Коктейлите, които пият четирите приятелки в сериала, не съдържат алкохол.
 2. Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу) е единствената от четирите водещи актриси в сериала с клауза против голи сцени.култовата поредица Сексът и градът
 3. За образа на дръзката червенокоска Миранда, Синтия Никсън боядисва косата си от естествено руса в нажежено огнена.култовата поредица Сексът и градът
 4. Сара Джесика Паркър се чувства некомфорно с по-голямата част от сценария и обмисляла да се откаже, след заснемането на пилотния епизод.
 5. Сара прекарва по 18 часа на ден на токчета, докато е в ролята на Кари.
 6. Сара Джесика Паркър включва в личния си гардероб 70% от дрехите, които облича по време на сериала.
 7. Образът, в който влиза Матю Макконъхи е бил предвиден за Алек Болдуин.
 8. Сезон 5 има само 8 епизода, защото Сара Джесика Паркър е бременна по това време.
 9. Наташа (Бриджит Мойнахан) – съпругата на Тузара, винаги е облечена в бяло.
 10. Предбрачният договор, който Шарлот трябва да подпише, е подготвен от истински адвокат.култовата поредица Сексът и градът
 11. Финалът на сериала е през 2004-та г., но и днес можете да се повозите на туристическия автобус, вдъхновен от „Сексът и градът“. Атракцията е достъпна всеки ден и спира на пекарната на улица „Магнолия“ 401, на „Блийкър Стрийт“ и пред апартамента на Кари.
 12. Апартаментът, в който живее Кари, е продаден за 9,65 милиона долара през през 2012 г.
 13. Сара Джесика Паркър има и дизайнерски нюх – тюлената пола с пластове, която Кари носи в началото на сериала, е нейна идея.
 14. Ким Катрал отхвърля ролята на Саманта два пъти. Накрая, приятел на Дарън Стар я убеждава да приеме.
 15. Адресите на Кари, Миранда, Шарлот и Саманта в сериала са фалшиви.
 16. Голяма част от картините в дома на Александър Петровски са рисувани от актьора, който е в неговата роля – балетистът Михаил Баришников-Миша.
 17. Кучето, което трябвало да играе Пийт (кучето на Ейдън), се страхувало от Джон Корбет, затова трябвало да потърсят друго куче.
 18. Нито една от героините в сериала не повтаря аутфит. Изключение е последния епизод, в който Кари носи палто от първите серии.
 19. За всички 94 епизода на сериала, Кари задава общо 92 въпроса в рубриката си.
 20. Снимките на последния епизод на „Сексът и градът“ завършват точно 4 дни преди той да бъде излъчен.култовата поредица Сексът и градът

Можете да гледате сара Джесика Паркър и в комедийния сериал “Развод“ на HBO. Той излезе в два сезона през 2016-та и 2017-та година.

Още допълнителна информация може да намерите в специалната секция на HBO  при нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 2