Дългоочакваното събиране на героите на DC comics е факт и те вече са в кино салоните в цялата страна. За онези от вас, които имат възможност да избират, въпроса остава- дали да дадат допълнителни пари и да гледат филма на 3D и ще си струва ли? Или да си ги спестят и да посетят обикновена, 2D прожекция. Ние сме тук с поредната публикация в нашата рубрика „На 3D или не?“!

Филмът включва обединяването на много герои с различни способности, различни светове от Готъм през Метрополис, та чак до Темисцира, много екшън, мащабни битки, зашеметяващи гледки или иначе казано, категорично нужда от това да нахлузим 3D очилата, за да можем да усетим всичко това, ако е направено правилно. Филмът е заснет с 35 милиметрова 2D камера и след това е изпратен за конвертиране в 3D. Това не е задължително лошо, но въпреки присъствието на добри и впечатляващи кадри, общо усещане остава- конструирането на мащабни и сцени, които да изглеждат добре в 3D не са присъствали в съзнанието на никой, докато са правили филма. Отгоре на това, ако оставим битката на вълкоподобните с амазонките, заглавието реално НЕ използва ефекта „Отвъд екрана“, кой знае колко. За сметка на това дълбочината на образите и пространствата възстановява доверието ни, давайки изключителни резултати. Битката с вълкоподобните, битката с демоните, дори статичен поглед над града… тези сцени са конструирани внимателно в преден план, център и бекграунд за да покажат истинските възможности на 3D епоса и тази безгранична дълбочина. Паралелно с това филма успява да бъде далеч по светъл от „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ и „Отряд Самоубици“, въпреки че някои от нощните сцени са една идея по-тъмни от необходимото.

 

Сравнен с останалите комиксови филми, излезли през 2017г., „Лигата на справедливостта“ изглежда като заглавие, което спокойно може да НЕ гледате в 3D. Ако сте заклет фен на формата- давайте, няма да ви разочарова. Но за масовия зрител, спокойно може да посети двуизмерна прожекция. Няма да загуби нищо.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 3 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 4 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 − 74 =