Али Найт

 Лъжи

 Познаваш ли най-близките си…

 

 Името ми е Кейт Форман и съм голяма късметлийка. Приятелите и семейството ми често ми го казват и аз искрено го вярвам. Успехите ми са много – от осем години съм омъжена за най-прекрасния човек на света и имаме две хубави, здрави деца и къща, много по-голяма и величествена, отколкото съм си представяла, че ще имам. На трийсет и седем години съм, не ми се налага да боядисвам косата си и все още нося дрехите, които съм си купила, преди да се роди дъщеря ми. Не ме интересува дали е случайно, програмирано, усилена работа или шанс. Щастлива съм и Пол също и само това има значение.

 Но в една нощ животът на Кейт се преобръща.

Тя чува, как някой прониква в дома й. Въоръжена с бухалка за крикет, нахлува в кухнята с единствената мисъл да защити децата си. Но далеч не е подготвена за това, което открива там. Съпругът й Пол лежи пиян на пода, изцапан с кръв и мърмори несвързано. На следващия ден твърди, че е блъснал куче.

Когато красива млада колежка на Пол е открита мъртва, у Кейт назряват подозрения, които могат да съсипят добре уредения й живот. Дали съпругът й е убиец?  Дали е имал афера с тази жена? Да сподели с полицията е най-логичното решение, но би ли могла да предаде бащата на децата си?

Съмненията я тласкат към отчаяно търсене на истината. Лъжите и манипулациите я водят в различни посоки и към различни заподозрени. Постепенно Кейт разбира, че не може да се довери на никого. Но не може и да се откаже. Бъдещето на семейството й е заложено на карта, а истината съвсем не е толкова ясна, колкото изглежда. Но най-страшният въпрос, на който Кейт трябва да си отговори, е дали изобщо познава съпруга си.

Али Найт достига до изненадващи психологически прозрения и разкрива майсторски страховете и дилемите на една обикновена жена, поставена в екстремна ситуация. Доверието, почтеността и лоялността са умело втъкани в историята. Найт успява да създаде изключително наситено усещането за опасност, подчертано и от пълната непредвидимост на обратите в сюжета.  Интригуващият и оригинален сюжет на романа се допълва от модерен език и стил.

 За автора:

Али Найт, чието истинско име е Алисън Потър, е работила като журналист и редактор в BBC и авторитетните вестници „Гардиън” и „Обзървър”. Участва в екипите, осъществили някои от най-успешните маркетингови програми в уебсайтовете на „Дейли Мейл” и „Ивнинг Стандарт”. Живее в Лондон със семейството си.

320 страници

Цена – 14.00 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here