За любовта, която пари сърцето като черен пипер!

“Любов и черен пипер” (Книгоиздателска къща“Труд”) е най-новият сборник с разкази от Димитър Шумналиев. Писателят, вдъхновен от пътешествията по света, пише своите сладко-кисело-екзотични истории, развиващи се по цял свят, търсейки отговори на въпроси. Възможно ли е любовта да е по-дива и по-трагична някъде другаде по света? Или отмъщенията са еднакви и прокобни, защото страстите, колкото и да не искаме, все пак имат памет. Впрочем, всяка любов не е ли памет?

“Потомката на древни индиански племена, тя танцуваше, а от какаовата й кожа се вдигаше мараня. … Налятата с младост и дързост снага, изпечените от слънцето гърди, тънките й като две тръстики глезени приближаваха със стаканите бири като през морска пяна: факла от вулкана Акатенанго. Приближава, приближава. Лавата всеки момент ще го погълне. Ако докосне ръката й, пак ще го насече. Такава сладка болка!”. “Индиговата богиня” на писателя е един от любимите образи, който грабва още с първия разказ. А те ще ви отведат в Париж, Русия, Латинска Америка… и във всеки разказ ще става дума за любов.

Димитър Шумналиев и издателство “Труд” не  си партнират за пръв път. За сборника “Влюбени разкази”, издаден през 2004 г., той е удостоен с авторитетната международна награда “Балканика”. А новият сборник с “разкази от пътешествия на сърцето” не отстъпва по нищо. “Стафиди”, “Каркаде”, “Супа от рози”, “Портокали”, “Черен пипер”, “Листо от бреза” – това са заглавия на малка част от разказите, от които колкото й повече да ви люти на небцето, толкова повече искате от тях.

“Любов и черен пипер” съдържа 32 разказа и излиза броени дни преди Деня на влюбените. Купете и онлайн на trud.cc.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here