Премиера в България: 17.08.2018г.
Световна премиера: 27.07.2018г.
Жанр: Анимация, Екшън, Комедия
Продължителност: 93 минути
Формат: 2D
Сценарист: Ерън Хорват, Майкъл Джеленик
Режисьор: Ерън Хорват, Питър Райда Микейл
Озвучен от: Кристен Бел, Уил Арнет, Тара Стронг, Никълъс Кейдж, Джеймс Кордън, Хелси, Грег Сайпс, Кхари Пейтън
Разпространител: Александра филмс / Cartoon Network / DC Entertainment / Warner Animation Group

Изглежда, че за всеки популярен супергерой е направен филм, освен за Малките титани, за съжаление. Лидерът на екипа, Робин е амбициран да поправи ситуацията, така че светът да гледа на него като звезда, а не като притурка към Батман. Мечтата им би се сбъднала само ако могат да накарат най-търсената режисьорка в Холивуд да ги забележи.Пътят им към успеха обаче е препречен от супер-злодеят Слейд и маниакалния му план да завладее света. Приятелството им е поставено пред непреодолимо изпитание, което застрашава съдбата на Малките титани.Ще могат ли да се преборят те?

[tabs title=““ active=0 event=“click“]
[tab title=“Трейлъри“]
[/tab]
[tab title=“Галерия“]

[/tab]
[tab title=“Новини“] Новини за филма тук[/tab]
[tab title=“Още за филма“]

Когато малките титани превземат големия екран, те са повече от впечатляващи! „Малки титани: В готовност! Филмът“ представя егоцентричните, невероятно забавни супергерои в тяхното първо кино приключение – съвсем подходящо за деца и новаторско за филмите със супергерои, заредено с музикални изпълнения.

На титаните им се струва, че всички супергерои имат свои филми, всички до един, но не и те самите! Но техният истински лидер Робин е решен да промени нещата, като иска той да е голямата звезда, а не да се изявява само като партньор на един супергерой. Просто всички трябва да направят така, че най-горещият режисьор в Холивуд да ги забележи. С няколко щури идеи и с песен на уста, титаните пристигат в Меката на киното, за да сбъднат своята мечта. Но когато групата е погрешно упътена от един истински суперзлодей, който крои планове да превземе Земята, нещата загрубяват. Приятелството и бойният дух на екипа са прекършени и това поставя съдбата на малките титани на карта!

Първата версия за голям екран на телевизионния сериал на DC Entertainment и Cartoon Network е озвучена на български с гласовете на Камен Асенов (Робин), Росен Русев (Киборг), Ася Братанова (Старфайър), Вилма Карталска (Рейвън) и Ана-Мария Лалова (Зверчето).

Филмът е режисиран от Питър Райда Майкъл и Арън Хорват, по сценарий на Майкъл Йеленик и Арън Хорват, по мотиви от героите на DC. Хорват, Йеленик, Пеги Ригън, Майкъл и Уил Арнет са продуценти, а Сам Реджистър е изпълнителен продуцент. Автор на музиката е Джаред Фейбър. Освен Арнет, всички останали са работили по сериала „Малки титани: В готовност!“. Създатели на Супермен са Джери Сийгъл и Джо Шустър.

                Warner Bros. Animation представя „Малки титани: В готовност! Филмът“. Филмът ще бъде разпространяван от Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

TeenTitansGO-movie.net

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

Как един герой става съвсем истински? Не благодарение на костюмите, приспособленията и готините сили. Просто трябва да има свой собствен филм!

Когато малкият титан Робин разбира, че историята за най-големия съюзник и приятел на Батман в целия свят ще бъде пренесена на големия екран, и филмът всъщност не е за него, и че Холивуд бълва филми за всеки супергерой, без него, той заявява: „Време е да направят филм за мен!“

Но тогава той се сблъсква с гадната тъжна истина: Холивуд прави филми само за истински супергерои. „Защо ли не ни взимат на сериозно?“, чуди се момчето.

Може би защото един супергерой трябва да спаси много повече от… една закусвалня с десерти.

Адаптация за големия екран по сериала на Cartoon Network „Малките титани“, но много по-впечатляваща, по-шумна и безсрамно неконтролируема, както винаги, „Малки титани: В готовност! Филмът“ е филм за супергерои, който ще допадне на цялото семейство. Той е рожба на същия екип, създал сериала, радващ се на невероятна популярност.

Режисьорът и продуцент Питър Райда Майкъл казва, че докато титаните – Робин, Киборг, Старфайър, Рейвън и Зверчето – се смятат за супергерои, „нашата версия за малките титани е повече или по-малко встрани от света на героите. Те са просто група наивни приятели, които предимно се размотават заедно, отколкото да се борят с престъпността“.

Режисьорът, сценарист и продуцент Арън Хорват смята, че титаните имат голям потенциал. „Мисля, че е по-добре да си съюзник, отколкото герой“, отбелязва той. „Може би е леко по-унизително, но поне напрежението е по-малко – не попадаш под светлината на прожекторите, но никой не разчита на теб, когато изтичат последните минути преди да настане апокалипсис. За това трябва да се притеснява Батман!“

Титаните, със статус на почти герои, в комбинация с типичната им безразсъдност, вдъхновяват създаването на собствен жанр за титаните в техен собствен жанров филм. Сценаристът и продуцент Майкъл Йеленик казва: „С този филм в много отношения разчупваме клишетата на историите за супергерои, като успяваме да се забавляваме с много неща, които феновете не очакват да видят в подобен филм, както и с много добре познати постулати в жанра. Така че това е един филм за супергерои, който е доста различен от очакваното; той преобръща всичко с главата надолу, но това е в името на забавлението и ние оставаме верни на себе си, което беше от особено значение за феновете на сериала“.

„Мисля, че Арън, Майкъл и Пийт ще се съгласят, че трябваше да направим нещо повече от това, което сме си позволявали в сериала“, казва продуцентът Пеги Ригън. „В телевизията графикът е убийствен, така че нямаме много време да залитаме в прекалена креативност. С филма имахме възможността да развием историята и героите, и когато зрителите го гледат в кината, те ще усетят разликата“.

Идеята този екип от малки герои, които (евентуално) ще наритат задници, да преминат от малкия на големия екран е на президента на Warner Bros. Animation и изпълнителен продуцент на филма Сам Реджистър, отявлен фен на класическите комикс поредици. „Комиксът за малките титани излезе през 60-те години и неговите герои ми бяха истински приятели по онова време: Момичето чудо, Момчето Светкавица, Аквамомчето и, разбира се, Робин. Но през 80-те се появи нова версия, дело на Марв Уолфман и Джордж Перез и тогава се влюбих в малките титани. Тогава те вече бяха Робин, Зверчето, Киборг, Рейвън и Старфайър като основен екип. Те бяха като комикс версия на децата от култовия филм „Клуб „Закуска“.

Реджистър прехвърля любовта си от страниците на телевизионния екран през 2002 г. с екшън сериала, който той определя като „по-опростена версия на „Малки титани“ с повече хумор“. Този оригинален и новаторски сериал, излъчван от 2003 до 2006 г. се превръща в хит по Cartoon Network и когато Реджистър отива в Warner Bros., те решават да го развият в истинска комедия. „Точно тогава прибавихме „В действие!“ и „Малки титани: В действие“ се превърна в нашата анимационна версия на популярния сюжет“.

Всеки, който гледа анимация, знае, че героите са толкова добри, както и звучат, затова подбора на актьорите, вдъхващи живот на съответните персонажи, е от решаващо значение.  Филмът е озвучен на български от Камен Асенов в ролята на Робин, Ана-Мария Лалова като Зверчето, Росен Русев като оптимистичния Киборг, Ася Братанова като извънземната принцеса Старфайър, а Вилма Карталска е демоничната Рейвън.

И тъй като заглавието на филма е „Малки титани: В готовност“, създателите знаят, че феновете няма да очакват само смях до скъсване с героичните подвизи на своите любимци, но и запомнящи се музикални изпълнения. Както и при създаването на историята, от екипа са наясно, че трябва да надуят децибелите, когато става въпрос за песните. И те са се постарали максимално, създавайки оригинална музика в стил поп, рап, рок и денс и съответните видеоклипове – общо пет, включително химна на титаните “GO!”. И като в един истински мюзикъл, всяка песен, освен че предизвиква възторг, допълва и сюжета.

Арнет, който озвучава в оригинал злодея Слейд, а също е и сред продуцентите на филма като отявлен фен на сериала, споделя: „Музиката винаги е в основата на „Малки титани“ с хитове като ‘Waffles’ и ‘Sour Grapes’, но мисля, че сега издигнахме всичко на ново ниво. Има толкова страхотни песни във филма, които се надяваме да влезнат под кожата на зрителите и те няма да спрат да си ги тананикат до втръсване“.

В крайна сметка „Малки титани: В готовност! Филмът“ е танцувално, преминаващо през различни времеви пространства приключение, което отвежда нашите герои от техния роден Джъмп Сити до бляскавия и обаятелен Холивид.

РОБИН: Никога повече съюзник!

Големият проблем на Робин (освен, че има малки ръчички) е да бъде смятан за дясната ръка, дори и да е най-прочутият съюзник на който и да е супергерой. Въпреки дребния си ръст и липсата на всякакви суперсили, Робин има големи амбиции. Той мечтае да се превърне в звезда, защото, поне според него, славата гарантира уважение, а ако те уважават, ще те приемат сериозно като борещ се с престъпността супергерой.

Робин няма да се спре пред нищо, за да постигне това, което иска, независимо дали трябва да намери перфектния сандвич или да залови един суперзлодей. Все пак голямата му мечта е да участва във филм, който да е посветен на него. Независимо дали във филма ще участват останалите от екипа или само той, Робин иска това да се случи. За съжаление неговото вманиачаване да гради филмова кариера се отразява на останалите.

СТАРФАЙЪР: Тя е страхотна!

                Очарователната извънземна принцеса, която си пада по всякакви сладки неща, Старфайър е мила и с добро сърце, но е не по-малко свирепа и притежава суперсили като възможността да лети, невероятна физическа мощ, да изстрелва гръмотевици от ръцете си и лазерни лъчи от очите си, както и да създава силови полета.

КИБОРГ: Полу-робот, винаги готов за парти, бууяя!

                Обожаващ гофрети, шумен и роботизиан, Киборг е донякъде човек, но останалата част от тялото му е дело на модерните технологии. Той трябва да свикне с този факт, но в крайна сметка това, че е донякъде човек, донякъде робот, започва да му харесва. Свръхсилен, Киборг може да се превръща във всякакъв вид машини, да изстрелва лазери от пръстите си и да лети. И винаги завършва думите си със своята запазена марка: бууяя.

                За титаните най-важното нещо е приятелството между тях. В това отношение Киборг е истински пример. Според него Робин е един от най-усърдните герои на света, без никакви сили и с мънички, почти бебешки ръчички. Някой все пак трябва да му помогне, нали така? Така че титаните отиват в Холивуд и ще се постараят да направят така, че той да има своя дългоочакван филм.

ЗВЕРЧЕТО: Може би не най-умният, но определено най-глупавият!

В непрекъсната връзка с детето в себе си, Зверчето се отличава със своето глупаво чувство за хумор, но пък притежава една от най-яките суперсили: възможността да се превръща във всяко животно, което е бродило или прелитало над Земята. Той е любимият клоун в групата, много е див и не спира да се забавлява.

РЕЙВЪН: Азарат… Метрион… Зинтос!

                Дъщеря на демона Тригон, предимно тихата Рейвън се отличава с язвително чувство за хумор, като едно момиче, обсебено от готик стила, но приликите приключват с черните й тоалети. Невероятно могъща, Рейвън може не само да плува и да лети, но и да отваря портали, където да прехвърля титаните на различни места във времето и пространството.

                Рейвън е най-мълчаливият член на групата, който предпочита да чете или да медитира. Но ако има необходимост някой да бъде спасен, тя е винаги на разположение. И Рейвън наистина спасява своите приятели, при това не веднъж. Точно като останалите, и тя подкрепя желанието на Робин да стане кино звезда.

Все пак нали приятелите са именно за това.

                Независимо колко глупаво или прекалено опасно е всичко.

                Дори ако това остави теб и твоите приятели в ръцете на най-големия злодей мегаломан в целия свят, или още по-лошо: в ръцете на най-великия холивудски режисьор за всички времена.

„Аз правя филми само за истински супергерои.”

Джейд Уилсън е холивудски режисьор с голямо самочувствие. Тя може да се похвали с това, че е направила по един филм за всеки супергерой на планетата и вече й е писнало от техните приспособления, но определено няма желание да се занимава с второстепенни персонажи. „Опасявам се, че няма да стане“, казва тя на Робин, когато той я моли да направи филм и за него.

Джейд е просто прагматична и прекрасно разбира, че когато става въпрос за филм за супергерои, колкото те са по-големи, толкова по-добре. Екранът е голям и трябва да бъде максимално използван, но не трябва да се поддавате на емоциоциите, за да се получи успешен филм. Според нея малките титани си мечтаят да станат истински супергерои, но това не им се отдава. Те са просто банда неудачници. Затова и няма намерение да даде шанс на Робин и неговите приятели да се изявят в киното.

„Аз не съм Дедпул!”

Ако, както Робин смята, не са костюмите или приспособленията или дори готините суперсили, за да бъдеш определен за супергерой и да се сдобиеш с филм за теб, тогава първата задача на малките титани е да си намерят истински враг. Все пак всеки супергерой се сражава с един суперзлодей на големия екран, нали така?

И ето, че се появява: СЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙД!

Неизбежният злодей по всички правила на жанра и може би най-големият враг на титаните, Слейд е наистина лошо момче и господар на хаоса. Създателите на филма са убедени, че той ще допринесе за това битката да стане още по-голяма и е добър избор за филма.

Като всеки истински злодей, целта на Слейд е да постави света под свой контрол и затова има намерение да се възползва от малките титани. Той е майстор на заблудата и знае, че що се касае до лесно податливите на внушение малчугани, един обикновен трик е напълно достатъчен.

Слейд може да прониква в съзнанието на хората и титаните лесно стават негова плячка. В крайна сметка те се нуждаят от противник, а той има нужда от най-лекомислените, податливи на манипулиране, абсолютно очарователни и при това изглеждащи най-ненужните супергерои във вселената, за да осъществят несъзнателно неговите цели. Така че… и двете страни ще останат доволни.

 

ДА НАДСКОЧИШ ДЖЪМП СИТИ

                Тъй като отвеждат титаните на големия екран, създателите на филма се възползват от възможността да направят света на героите възможно по-голям. От Титан Туърс в Джъмп Сити до едно филмово студио в Холивуд, от Готъм Сити до Криптон, и дори от миналото в бъдещето, „Малки титани: В готовност! Филмът“ ни отвежда там, където титаните никога досега не са били.

Хорват обяснява: „Когато героите пеят песнички, те са забавни. Но когато Киборг изстрелва своите бластери или когато Рейвън прави магия, това трябва да е още по-впечатляващо, затова създадохме невероятни екшън сцени, които да представят това възможно най-истински. Например, Робин бяга от разпадаща се сграда, докато всичко около него експлоадира; титаните се сражават с гигантски робот или Човекът Балон, който е с размерите на голяма сграда; има и въздушни преследвания над Холивуд. Те вече са истински екшън герои и такава е и обстановката във филма!“

                Епичните битки се редуват с музикални изпълнения, каквито никога не сме виждали от страна на титаните. „За сериала песните трябваше да продължават от 30 до 40 секунди. Но да подготвим за филма песни с истинска продължителност беше наистина вълнуващо“, казва Питър Райда Майкъл. „Двамата с Джаред Фейбър създаваме заедно музика в продължение на 12 години и да имаме възможността да работим по пълнометражен филм и да продуцираме тези песни, заедно с Майкъл Йеленик и Джейкъб Джефрис, беше невероятно преживяване“.

                Групата допринася за още по-голямото открояване на героите в музикално отношение по време на приключенията им във филма, създавайки песни като “Upbeat Inspirational Song About Life”, “My Superhero Movie” и “Check This Out”, а освен това правят така, че химна на отбора “GO!” да звучи още по-разтърсващо.

                Те дори привличат големи звезди, които изпълняват част от песните. „Майкъл Болтън е истинска икона, той може да накара всичко да звучи прекрасно“, отбелязва Йеленик за популярния през 80-те певец, който допринася за звученето на саундтрака в стила на 80-те. „След като се появи възможността той да изпълни песен от филма, нямаше как да я пропуснем“.

                Примесени с музиката и смеха, неизменна част от историята са и общочовешките ценности, които титаните символизират, а именно: силата на приятелството, нуждата да се работи в екип и идеята, че за да станеш герой, просто трябва да бъдеш себе си. „Техните приключения във филма още повече засилват приятелството им“, казва Ригън. „За разлика от сериала, тук титаните достигат до момент, който може да е техният край. Те трябва да преминат през фазата на истинско сплотяване и да открият защо трябва да се гордеят, че са част от малките титани, което е нещо, което не сме показвали досега“.

                Реджистър, който участва във всяко пресъздаване на малките титани извън света на комиксите, казва, че няма как да не се вълнува от възможността да покаже филма на зрителите. „Гледайки първите епизоди на сериала заедно с Марв Уолфман и Джордж Перез, беше невероятно че продължаваме историята с тези създатели. Като си ги припомням от тогава до последните епизоди, а сега вече и с пълнометражен филм, се чувствам като горд баща“, усмихва се той.

                Хорварт добавя: „Толкова се гордеем с филма и с всички, работили по него. От актьорите, озвучили героите, до сценарния екип и аниматорите, всички свършиха невероятна работа. Верните фенове на сериала със сигурност ще дойдат да гледат филма, защото знаят, че ще бъде забавен, но мисля, че той може да се гледа от всеки. Има шеги както за децата, така и за възрастните. Той е изпълнен с хумор, изцяло в стила на сериала и героите му, има безкрайно много забавни и щури моменти, които досега не сме виждали и се надявам да спечели безкрайно много нови фенове на нашите любими герои“. [/tab]
[tab title=“Рецензии“]
Скоро [/tab][/tabs]

Малки титани: В готовност! Филмът

3 коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 − = 19