Едва ли има по активна рекламна кампания на някой филм, който не е комикс, продължение или предистория през 2011г. от „The hunger games“!  Предстоящият блокбастър ще излезе по световните екрани чак на 23 март 2012г. но шумът и врявата, които вдига около себе си така надъхват потенциалните му зрители, че тях вече ги обхваща предстартова мания. А имайки навпредвид, че филмът е адаптация по едноименния роман на Сюзън Колинс, който се превърна в планетарен бестселър за нула време, нещатата изглеждат наистина сериозни и с изключително младия и чаровен актьорски състав, който упорито продължава да привлича към себе си, филмът вече отправя поглед към славата на сагата „Здрач“ и Патисън, Стюърт и Лътнър!

За какво в същност става на въпрос в книгата? От руините, които някога са били Северна Америка, нацияната на Панем насилва всеки от 12-та си сектора да изпраща тийнейждър и тийнейджърка за да се състезават във въпросните кръвожадни игри от заглавието. От части извратено забавление, от части правителствена тактика за упражнение на контрол, тези игри сапредвани по телевизията в цялата страна и в тях състезателите трябва да се бият един с друг докато от всички 24 оцелее 1!

Актьорския състав на филма вече включва в себе си номинираната за Оскар 2011г. за ролята си в „Зимен дар“, Дженифър Лорънс, Джош Хътчерсън от номинирания за Оскар 2011г. за най-добър филм „Децата са добре“,  Лиам Хемсуорт (братът на Крис Хемсуорт, който в момента гледаме по родните и световните кино екрани в ролята на „Тор“), Елизабет Банкс („Спайдърмен“) и др. Последно към проекта се присъедини и самият Лени Кравиц!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here