Сериалът повдига въпроса за психичното здраве и адаптацията на хората с такива заболявания и семействата им

Лимитираният оригинален HBO сериал „Дотолкова съм сигурен“ дебютира днес, 11 май. Шестте епизода проследяват историята на идентичните близнаци – Доминик, през очите на който виждаме историята и Томас, който има психично заболяване. И двата образа са изиграни брилянтно от актьора Марк Ръфало. Семейната драма по сценарий и режисура на Дерек Сианфранс показва паралелно близнаците и живота им в епична история за предателство, саможертва и прошка.

„Дотолкова съм сигурен“ е адаптация на режисьора Дерек Сианфранс („Светлина между два океана“ 2016, „Блу Валънтайн“ 2010) по едноименния бестселър на Уоли Лам от 1998. Виждаме Доминик и Томас в различни етапи от живота им, като започваме в настоящето, когато те са почти на средна възраст и се връщаме назад към юношеството чрез спомените на Доминик. Марк Ръфало влиза поетапно в двата образа и тъй като те имат и физически различия (Томас е значително по-пълен), снимачният процес е разпределен на две с последователно заснемане на всички сцени първо на единия брат и после на другия. Марк Ръфало приема ролята и тематиката изключително лично, тъй като прави емоционални паралели със свои преживявания и с брат си Скот, който бива убит при неразкрити обстоятелства в университетските им години.

В актьорския състав са още Роузи О’Донъл, Джулиет Люис („Къмпинг“ на HBO) , Катрин Хан Арчи („Госпожа Флетчър“ на HBO), Имоджен Потс („Вивариум“ 2019, „28 седмици по-късно“ 2007), ирландската актриса Айслинг Франсиос („The Nightingale“ 2019).

„Дотолкова съм сигурен“ започва със параноичния срив, който Томас Бърдси (Марк Ръфало) преживява на публично място и това води до съдебни последици. Доминик Бърдси (Марк Ръфало) се оказва в позицията да защити брат си близнак. Докато се опитва да си обясни как се е стигнало до влошаването на състоянието на Томас, Доминик разсъждава върху детството им и тираничния им баща Рей (Джон Прокачино). На фона на нарастващия интерес на медиите към случая на Томас, Доминик се опитва да го изведе от заведението за душевно болни, където среща подкрепа в лицето на Лиза (Роузи О‘Донъл). Но да помогне на Томас се оказва много по-трудно от очакваното.

Действието в лимитирания сериал на HBO е от 6 епизода от по един час. Нов епизод ще е достъпен всеки понеделник от сутринта в стрийминг платформата HBO GO и вечер от 21:00 по HBO.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 − = 80