Продуцентите на филма опровергават твърдения, които сочат че „Матрицата 4“ е нарушила протоколите за COVID-19. Продукцията е организирала парти по случай края на снимките. И се е опитала да го прикрие.

Работата по „Матрицата 4“ продължава в Европа, след като снимките започнаха рано през 2020г. в Сан Франциско, а след това бяха спрени поради COVID-19. Рестарта бе  не отдавна, със стриктни протоколи за болестта. Медиите The Guardian и The Bild твърдят, че продукцията е организирала парти за края на снимките, което е включвало на 200 човека. В това число и самият Киану Рийвс. Партито е било маскирано, като част от самия филм и се е случило в студио Babelsberg.

Берлин и провинция Бранденбург имат временни COVID-19 ограничения, които забраняват събирания на повече от 50 човека на едно място. Филмови продукции, като „Матрицата 4“ могат да заобикалят тези закони, но здравните власти в Германия са на ход. Някой, който е бил на партито е проговорил пред The Bild:

Тълпата беше във вихъра си на партито. Всички получихме PCR тест за коронавирус преди да отидем. Всички трябваше да дойдем, носещи маски. Много от хората обаче ги свалиха с напредването на вечерта. Не получихме инструкции от режисьора. Нямаше клапа и никой не снимаше.

Бианка Маркаревич, говорителка на Babelsberg студио оспори твърденията. Тя отбеляза,  че партито с 200 човека е било за „сцена с празненство“ във филма, както са я информирали и продуцентите. Ето какво добави Бианка:

Хигиенните норми бяха спазени. Продукцията целенасочено постави сцената с толкова много участници в края на снимачния период.

Към този момент, „Матрицата 4“ е с премиерна дата 01.04.2022г.

Източник: HeroicHollywood

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 47