Подгответе се да влезете отново в Матрицата. Матрицата 4 на Лана  Уашовски е официално потвърден!

Лана Уашовски ще напише и режисира четвърти филм в света на „Матрицата“. Кеану Рийвс и Кари-Ан Мос ще повторят ролите си на Нео и Тринити.

Warner Bros. Pictures и Village Roadshow Pictures ще продуцират и разпространяват филма в световен мащаб. Новината дойде късно снощи (20.08.2019г.) от президента на Warner Bros. Picture Group- Тоби Емерих.

Няма как да сме по развълнувани от влизането отново в Матрицата, с Лана. Тя е истински новатор, уникален и оригинален кино творец. Тя ще напише, продуцира и режисира новия филм в света на Матрицата. – сподели Емерих

Сценария ще бъде създаден в сътрудничество с Александър Хемън и Дейвид Мичел. Очаква се снимките да започнат през 2020г. Матрицата 4 на Лана

Warner Bros. се опитваха от години да се върнат към Матрицата. Проблеми около правата на проекта ги задържаха. През изминалите месеци след успеха на „Джон Уик 3“ и „Играта на играчките 4“ дойде и сценария на Лана. Съставките бяха на лице- и официалното обявяване е факт.

Все още не е ясно как ще бъде „отработена“ ролята на Морфей в Матрицата 4 на Лана  Уашовски. Говори се, че може да бъде избран по-млад актьор (в предходните филми героя бе изигран от Лорънс Фиошбърн).

Предходните 3 филма от поредицата събраха над $1,6 млрд. и бяха създадени от (тогава все още братята) Уашовски.

Много от идеите, които с Лили изследвахме преди 20г. са още по-актуални сега. Много съм щастлива да работя отново върху тези герои и съм изключително благодарна, че ще се събера със старите си приятели- сподели Лана.

„Матрицата“ ще бъде излъчен в избрани кина в САЩ по случай 20г. от премиерата си, стартирайки на 30.08.2019г.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 2