Един от най-противоречиво приетите филми може би в цялата вселена на Междузвездни войни е вече в кино салоните в цялата страна и втори уикенд господства над световния боксофис. Няма да ви говорим за кинематографичните качества на филма, за тях може да прочетете нашата рецензия тук! Филмът се разпространява в България във всички възможни формати и за онези от вас, които ИМАТ възможност да избират, големият въпрос стои- дали да платите по-скъп билет и да го гледате на 3D или да поръчате още една от изключително скъпите напитки в кината и да посетите по-евтините двуизмерни прожекции? В тази публикация ще отговорим!

Филмът е гигантски визуален спектакъл, изпълнен с компютърни ефекти почти във всеки кадър, което категорично затвърждава необходимостта от 3D показ! „Последните джедаи“ се справя достатъчно добре в моментите, когато е нобходимо дълбочина на образите или да накара елемент да изскочи отвъд екрана. Въпреки, че някои от сцените биха се възползвали от допълнително 3D нагнетяване, все пак общото впечатление остава, за задоволително добро планиране и много вложени усилия от екипа по пост конвертирането. Много елементи напускат очертанията на екрана и стърчат насред залата- от гигантски звездни разрушители, до мечът на Кило Рен сочещ към камерата. И все пак има елементи, които БИХА могли да напуснат също очертанията на екрана, но остават там- зад него. За сметка на това филмът успява да внуши мащабите и безкрайността на космоса с истинска и безгранична дълбочина. Дори тронната зала на Сноук е достатъчно дълбока и …. голяма! Филмът успява да бъде наистина по-мрачен от „Силата се пробужда“ не само по тон, но и в буквалния смисъл. Много сцени се развиват нощем, на тъмно, на закрито. Това отнема от яркостта и е удачно да се компенсира с поне по-силен прожектор в залата. Тези цени не лишават зрителя от възможността да следи случващото се на екрана, но определени моменти биха могли да бъдат една идея по-ярки.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ определено е филм, който се възползва от своето 3D по най-добрия начин, на който е способен. Това далеч не го прави чудесен или задължителен. Спокойно може да го гледате на 2D и да ви хареса достатъчно. Но ако възнамерявате да се насладите на истинска космическа одисея в пълния и блясък, все пак- дайте шанс на триизмерната прожекция.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 5 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 2 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 5 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 87