dom_za_razplata_coverНаелектризиращият трилър Дом за разплата (ИК „Изток-Запад) е написан от популярния и четен в цял свят автор Джон Сол в отличните традици на писатели като Дийн Кунц, Дъглас Престън, Стивън Кинг, Лий Чайлд и Джеймс Патерсън.

В продължение на близо четири десетилетия Джон Сол присъства в списъците на бестселърите на „Ню Йорк Таймс”, а също и във въображението на читателите – със своите смразяващи истории, изпълнени с психологически мистерии и свръхестествен съспенс. Инстинктът му да напипа най-дълбоките струни на страха в сърцата и умовете е безпогрешен, а дарбата му да интегрира едно повествование от посред бял ден в най-черните дълбини на кошмара се проявява с най-силните си страни в мрачния, но въздействащ и запомнящ се роман Дом за разплата.

Сюжетът на книгата успява моментално да потопи чеитателя в обаятелния свят на Сол: след като майка й умира, 14-годишната Сара Крейн е принудена бързо да съзрее, за да се грижи за семейната ферма в щата Вермонт и за скърбящия си баща, който дави мъката си с алкохол. Тихият живот на двамата обаче се разбива напълно в мига, в който таткото на Сара отива в затвора за това, че е убил човек в пиянска свада, след която прегазва и осакатява и собствената си дъщеря. Поверена на „грижите” на приемно семейство, в което думата „обич” е непозната, и изолирана от всички в училище, Сара намира сродна душа в своя съученик Ник Дънигън – доскорошен пациент на психиатрията, който така и не е престанал да чува гласове и има видения. В същото време ексцентричната учителка по рисуване Бетина Филипс се захваща да развива вродения талант на Сара в живописта…

john_saul_picСара обаче открива нещо съвсем ново и тревожно в наследствения дом на Бетина, известен като „Шътърс”. Погребаното минало на имението оживява в рисунките на Сара и в смразяващите халюцинации на Ник; държани затворени през десетилетията в потайните помещения на „Шътърс”, насилието и бесът на отдавна отмрели поколения най-сетне намират излаз от гроба към света на живите… а Сара и Ник откриват у себе си неподозирана сила: да контролират събитията и да въздават възмездие.

Въображението на Сол ражда хипнотизиращи сюжети и образи, намесвайки шокиращи описания и свръхестествени елементи. Творчеството му е олицетворение на качествения трилър и всяко негово произведение е дяволски увлекателно четиво, което държи в напрежение до последната страница. Такъв е и романът Дом за разплата, който перфектно допълва страховитото, но обаятелно портфолио на Сол, нашумял у нас с книги като „Черната мълния”, „Злото, което не спи” и „Сенки”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − = 32