Древните небеса
Започва от неделя, 19 април, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Ancient Skies

С помощта на завладяваща компютърна анимация, красиви пейзажни кадри и някои от най-важните астрономически артефакти в света, поредицата показва Космоса през очите на нашите предци, очертавайки променящите се възгледи за него през историята. Предприемаме пътешествие през идеите за небесата от цял свят – от възникването на цивилизацията до близкото минало. От ловците събирачи до Едуин Хъбъл, виждаме хилядите начини, по които човечеството е наблюдавало и опитвало да разгадае движението на небесните тела. С помощта на експерти – историци и астрономи, обясняваме научните основания зад феномените, които нашите предци са се опитвали да обяснят чрез митология. Свръхмодерна анимация демонстрира еволюцията в разбирането ни за това как функционира Вселената и нашето място във вечно растящия Космос.

Мистерии през вековете (специална програма)
Цял ден на 12 април и 13 април

Ще представим мистерии от две хилядолетия, сред които маратони на „Митове и чудовища“ от 12:40 и „Египетски загадки“ от 18:10 и пилотният епизод на „Помпей: В очакване на бедствието“ на 12 април, както и „Парижки мистерии“ от 19:30, „Прокълнати династии“ от 20:00 и „Загадки в музея“ – от 21:00 на 13 април.

Светото съкровище на Хитлер
Понеделник, 6 април, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Hitler’s Holy Treasure

Годината е 1945, войната е почти приключила. Съюзниците окупират Германия, където повечето вишестоящи нацисти или са се самоубили, или са заловени и предстои да бъдат изправени на съд. Световният ред търпи разместване след войната. В този контекст американски войник и експерт по средновековни светини получава най-опасната мисия. Той разполага само с три седмици до началото на Нюрнбергските процеси, за да реши загадка, с което да допринесе за края на Третия Райх и в същото време да върне реликвите от Свещената Римска империя.

Неразказаните истории на Третия райх (рубрика)
Всяка делнична вечер от понеделник, 6 април, в 22:00 ч.

Този април ще представим спиращи дъха поредици за най-мрачния период от историята, сред които „Жените на Третия райх“ на 7 април, „Олимпийската мечта: Нацистките игри през 1936“ на 8 април, „Моят живот в хитлеристка Германия“ на 9 и 10 април, и много други, вкл. „Проект „Нацизъм“ и „Нацистка наука“.

География на убийствата – Сезон 4 и Сезон 5
Всяка вечер от понеделник, 20 април, в 23:00 ч.

Поредицата ни връща назад във времето с най-шокиращите и изненадващи убийства в историята. Водещият Никълъс Дей ни отвежда в света на убийците и виждаме как полицейската находчивост и ранните криминалисти са помогнали престъпниците да бъдат осъдени за деянията си.

Потапяме се дълбоко в епохата на Джак Изкормвача, разбираме как Мери Ан Котън е вкарвала самотни мъже в смъртоносен капан и научаваме завладяващата история на две жени, работили неуморно и преодолели всички трудности, за да изправят серийния убиец Хенри Ландру пред правосъдието.

Загадки в музея
Всяка вечер от понеделник, 13 април, в 21:00 ч.

Сезон: 11, Брой епизоди: 13 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Mysteries at the Museum

Музеите са местата, на които държавите излагат своите чудни съкровища от миналото, оформили облика на историята. Зад всеки артефакт се крие по една история, която трябва да бъде разказана и много тайни, които трябва да бъдат разкрити. Всеки час от тази поредица отвежда зрителите на едно завладяващото, разкриващо много тайни, а понякога и шокиращо пътешествие в миналото на Америка. Ние се занимаваме с някои от най-дълго просъществувалите мистерии в историята – както познати истории, така и малко известни факти, които никога преди не са били разказвани по телевизията.


Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 23