Разберете кой печели копието на книгата от МЕСЕЦ НА КНИГАТА,  ТОЧНО ТУК!

 

 

„Егмонт България” издава първата книга в новата чудовищно забавна поредица „Монстър Хай”. Романът, който носи същото име, вече може да се открие по местата за продажба на книги на цена от 9,90 лв., преводът е дело на Кристина Георгиева.
Повече за книгата и поредицата ще откриете в интернет на адрес egmontbulgaria.com.

Всяко начало е трудно… особено ако прадядо ти е Франкенщайн ..
Франки Щайн не е обикновена тийнейджърка. Да оставим настрана факта, че има болтове във врата и кожа с любопитен зеленикав оттенък. Нe, това не са единствените неща, които я отличават от връстниците й. Все пак кой друг може да каже за себе си, че е създаден от родителите си само преди 15 дни в подземна лаборатория? Да не забравяме, че трябва редовно да се зарежда с ток. Все едно животът не е достатъчно труден и без тази досадна подробност?
Родителите на Франки, Вивека и Виктор, решават да й помогнат да се приобщи и да свикне с останалия свят, като я записват в „Мърстoн Хай”, училище за „нормита” (обикновени, нормални тийнейджъри). Скоро обаче Франки открива, че Салем, Орегон, е рай за чудовищата (или както те обичат да се наричат РАД – Регистрирани алдехидни дегенерати) и голяма част от съучениците й са като нея. Училищното ръководство е тотално сащисано от слухове за странните същества,които бродят из коридорите и Франки осъзнава, че животът в нормалния свят може да бъде доста суров за чудато момиче като нея. Тя намира приятел в лицето на друго едно ново попълнение в училището – нормито Мелоди Карвър. Но ще може ли да й повери най-голямата си тайна?

Ще научите от „Монстър Хай” – първата книга в новата страховито увлекателна и чудовищно забавна поредица от Лийси Харисън. 

„Монстър Хай” се появява на книжния пазар в САЩ през 2010 година и незабавно се превръща в мания за тийнейджърите. Правата за книгата са продадени в над 10 държави, сред които Германия, Франция, Испания, Чехия, Дания. Да не забравяме и едноименната марка кукли на „Мател”, които вече могат да се открият и в България. Те са абсолютен хит още от появата си пред две години.

Коя е Лийси Харисън? Писателката е родена на 29 юли 1970 година в Торонто, Канада. Първоначално учи кино изкуства в университета „Макгил” в Монреал. Две години по-късно се прехвърля в колежа „Емърсън” в Бостън, откъдето се дипломира като бакалавър по изящни изкуства в програмата им по творческо писане. Дванайсет години работи в популярния музикален канал MTV. Заменя кариерата си на старши директор по продукциите, за да се отдаде на тази на писател. Тя е авторът на суперуспешните отвъд Океана поредици The Clique и Alphas. С „Монстър Хай” Лийси слага началото на една неповторима нова серия със свеж поглед върху гимназиалните тревоги, любови и ужасът, който те обзема, докато се опитваш да се внедриш в нова среда. Противно на очакванията, Лийси не черпи вдъхновение от спомените си от ученическите години и „чудовищните” усилия, които тийнейджърите полагат, за да бъдат приети. За това й помага именно опитът й в MTV и наблюденията, които има над колегите си там, непрекъснато опитващи се да се харесат на звездите.

Повече за Лийси Харисън ще откриете в личния й сайт http://www.lisiharrison.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here