Това е страхотен пробив за жените-композитори. Пинар Топрак е подписала договор за създаване на музиката към „Капитан Марвел„. Премиерата е насрочена за март 2019г. музиката за Капитан Марвел

Топрак е написала музиката за първия сезон на „Криптон“ на телевизия SyFy. Тя е писала и допълнителна музика за „Лигата на справедливостта“. Но е първия композитор- жена… която ще напише музиката за грандиозен филм за супер герой.

„Капитан Марвел“ проследява съдбата на супергерой-жена. Тя е изиграна от носителката на Оскар за изпълнението си в „Стая“- Бри Ларсън.

Ето какво сподели Топрак  в свой пост, в социална мрежа:музиката за Капитан Марвелмузиката за Капитан Марвел

Изключителна чест е да стана част от кино вселената на Марвел. Има толкова много хора, на които бих желала да благодаря. Всички те ми помогнаха в това пътешествие. Преди всичко, на изключителния ми агент Лора Енгъл и Ричард Крафт. За това, че вярваха от мен още от първия ден….музиката за Капитан Марвел

Тя не пропусна да благодари и на режисьорите Ана Боден и Райън Флек, за това че са и дали възможност, която се получава веднъж в живота. Не пропусна да спомене в благодарностите си и Дейв Джордан- музикалния супервайзър на Марвел.

Топрак е родена в Истанбул, Турция. Пристига в САЩ, като тийнейджър. Получава диплома от Boston’s Berklee College of Music и Cal State Northridge. Прекарала е известно време, като програматор в студиото на Ханз Цимер. Правела е музика за видео игри, филми и телевизионни продукции. Допълнителната музика, която създава за „Лигата на справедливостта“ и отваря вратите към работата в „Криптон“.

музиката за Капитан Марвел Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 3