Докато продължения, като „Последният ергенски запой 2“ и „Алвин и чипоносковците 3“, гарантирано ще напълнят касите през 2011г. ,  бих казал че е доста трудно все пак да отсея от останалите, тези за които наистина си струва да тръпнем в очакване.  Причината е в това, че американските комедии обикновено не се представят кой знае колко добре извън САЩ, което води до това студията да залагат на по-евтини продукции, а по-евтините продукции не провокират обществения интерес ГОДИНА преди премиерата си. Но въпреки това, комедиите си остават изключително популярен жанр.

Дори ако останем извън комедийния жанр, „Последния ергенски запой 2“  (26 май) си остава един от най сигурните облози за касоразбивач през 2011г. Първият филм бе изненадващ блокбастър,  който донесе изключителните $277,3 млн. през лятото на 2009г. И вместо да се завърне в Лас Вегас, продължението транспортира героите до Тайланд, където те неизбежно ще попаднат в цял куп неприятности. С двугодишна пауза между двата филма, с нова премиерна дата и ключова смяна на мястото за развитие на действието, „Последния ергенски запой 2“ извиква в съзнанието ми…. „Секса и града 2“! Дори и да направи подобна стъпка назад, филмът едва ли ще приключи с приходи под $170 млн., което ще бъде повече от която и да е комедия през 2010г.

Има цяла плеяда от подобни комедии, които ще се опитат да откраднат от зрителите  на „Последния ергенски запой 2“, но едва ли ще има някоя, която да го доближи. „Дилемата“ маркира големия старт за комедиите в началото на 2011г., което си беше чиста проба…. катастрофа! На 25 февруари е премиерата на „Hall pass“, на братята Фарели, който ще ни представи по много интересен и едва ли не „изпълняващ желания“ начин способността на Оуен Уилсън и Джейсън Съдейкис да привличат вниманието на масовата публика. На следващия месец, ще се появи научнофантастичната комедия „Пол“! Тя ще се опита да спечели публиката подвластна на COMIC CON, но съдейки по видяното до момента вече ни е доказано, че този филм ще има лимитиран потенциал. През Април ще бъде премиерата на „Ваше величество“ с три звезди в главните роли, Джеймс Франко, Дани Макбрайд и Натали Портман, които трима към момента са на върха на популярността си. Римейкът на комедията „Артур“ също ще има своята световна премиера на 8-ми Април.

Bridesmaid (13 Maй ) е първата голяма комедия за лятото и първата такава за Джуд Апатоу ИЗЦЯЛО насочена към женската част от зрителите. „Лош учител“ стартира на 17 юни  и има в актива си Камерън Диаз, Джъстин Тимбърлейк и Джейсън Сийгъл, което ще натрупа значителен брой зрители в кино салоните. На 5-ти август ще се състои световната премиера на „Промяната“ с Райън Рейнълдс и Джейсън Байтмън, което го поставя в една добра позиция за стабилно донасяне на приходи в касите.

Едва 4 са комедиите за възрастни, които ще видят бял свят през тази година. На 4-ти октомври е премиерата на първия такъв или втория проект на Апатоу за годината със заглавие „Wanderlust“! „Голямата година“, с участието на Джак Блек, Оуен Уилсън и Стийв Мартин е с насрочена премиерна дата за 14 Октомври и имайки навпредвид какви изненадващи хитове бяха предишните два филма на режисьора Дейвид Франкел „Дяволът носи Прада“ и „Марли и аз“, определено си струва да държим под око новият му проект.  „Джак и Джил“ (11 Ноември) е най-новата, високо-съдържателна комедия на Адам Сандлър и Денис Дюгън, но най-вероятно и тя ще продължи поредицата им от хитови заглавия.

И докато различните по целенасоченост комедии могат да бъдат наистина популярни, истинските приходи винаги идват от семейните комедии.  Първата такава, която ще видим през годината е: “ Diary of a Wimpy Kid 2: Rodrick Rules“ , който стартира на 25 март или малко повече от година след $64 милионния си предшественик.  На следващия месец е премиерата на „ХОП“, който е един от трита филма през годината за говорещи животни.  Вторият е „Zookeeper“ на 8-ми юли и последният е второто продължение на „Алвин и чипоновкосците“, с премиера на 16-ти декември.

„Пингвините на г-н Пупър“ (17 юни) най-вероятно ще са сред добре представилите се семейни комедии, въплъщавайки в себе си хуморът на Джим Кери и сладките (не говорещи) пингвини.  За края на годината (23 декември) се задава друга семейна комедия, чието заглавие е еднозначно „Купихме си зоопарк“! От друга страна на 3-ти август е премиерата на игралната версия на „Смърфовете“ а на 23 ноември, тази на „Мъпетите“, които ще бъдат в пряка конкуренция с излизащата на същия ден комедия на ДИНСИ, „Балът“!

Разбира се няма да липсват и романтични комедии, които вече стартираха на 4-ти февруари по родните екрани с „Просто секс“! „Приятели с преимущества“ стартира на 22 юли и ще интерпретира същата тематика, залагайки на силен актьорски състав за да привлече стабилни приходи. Миналата седмица бе световната премиера на новия филм на Адам Сандлър „Just go with it“, който се е устремил към $120 млн. приходи, които донесе предишния му подобен хит „50 първи срещи“.  „Лари Кроуни“ е новият режисьорски опит на Том Ханкс, след „That think you do!“ ot 1996. Той участва във филмът заедно с Джулия Робъртс, което би било достатъчно за да откъсне малко внимание от новия „Трансформърс“ през уикенда на 4-ти Юли.  „Луда, глупава, любов“ (29-ти юли), лежи върху плещите на човека на който винаги може да разчитате, Стив Карел, което ни гарантира експлозивен-романтичен-комичен филм към края на лятото. През есента Ана Фарис и Крис Евънс се срещат в „Как е номера ти?“ (30-ти септември),  след което режисьора Гари Маршъл ще се опита да повтори успеха на „Денят на влюбените“ с „Новогодишна нощ“ (9-ти декември)!

Екшън комедиите определено са популярен под жанр и няма да ни подминат и тази година. „Агент ХХL: Еволюция“ ще се опита да възбуди отново интересът ни към грамадния агент, въпреки че няма индикации никой да е изтръпнал от очакване за нов филм от франчайза.  През лятото отново господарка на екрана ще е Катрин Хейгъл в „Един за парите“ (8-ми юли),  който ще бъде нейния втори летен, екшън-комедиен хит за всички тези години.  Миналата година „Убийци“ донесе едва $47,1 млн. и бе най-слабият и филм в ерата след „Позабременяла“! ФОКС преместиха премиерната дата на „Джона Хил“ от 15 юли (когато щеше да се изправи в пряк сблъсък с финалът на сагата „Хари Потър и даровете на смъртта част втора“) на 5-ти август, където има по добри шансове за касов успех. Седмица по късно излиза комедията „30 минути или по-малко“ с прясно номинирания за Оскар Джеси Айзенбърг. През септември ще видим прераждането на Джони Инглиш, което ще ознаменува завръщането на британския таен агент на голям екран, въпреки че извън острова, филмът едва ли ще донесе кой знае какви приходи.

И накрая  „Tower Heist “ (4-ти Ноември) на Брет Ратнър, ще ни представи Бен Стилър, Еди Мърфи, кейси Афлек, Матю Бродерик и още, в нещо, подобно на комедиен вариант на „Бандата на Оушън“!  Остава да чакаме….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 − = 20