nepobedimite 3Може би наистина очакванията, с които отиваш да гледаш даден филм са ОПРЕДЕЛЯЩИ при формирането на крайното ти впечатление от него. Може би, колкото по- малко знаеш за даден филм или си виждал под формата на снимки, плакати, трейлъри, видеа… толкова повече той е способен да те изненада. Може би. А може би не.

Зареден с идеята че ще заспя или ще си тръгна по средата на прожекциятя, в може би най- сухата от към кино възможности седмица това лято, реших да му дам шанс. НЕПОБЕДИМИТЕ 3 ме накара да се извиня на ум, че съм бил способен до такава степен да подценя даден филм.

Историята в резюме:

При рутинна мисия един от непобедимите бива прострелян смъртоносно. Останалите членове решават, че ще отмъстят. Но Бари  (СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН) има други планове. Той прави ход и взема решение, които ще променят облика на непобедимите за винаги. И екшънът започва….

НЕПОБЕДИМИТЕ 3 с всичките си минуси и кусури има едно неоспоримо преимущество. Нито за минутка филма не се взема на сериозно. Това за което той основно е критикуван-  възрастта на членовете му- е основна цел на всички шеги и закачки и в самия филм. A те са толкова уместни и толкова на място, че будят истинска наслада и усмивка у зрителя. Думите ДЯДКА, ДЕМЕНЦИЯ и прочие, присъстват в речника на голяма част от членовете на екипа и те биват сервирани в най- точния момент.

sylvester-stallone-expendables-3-1

Младата кръв, която вливат с новите попълнения в екипа е истинска наслада за  окото и ухото. Мел Гибсън е идеално попадение за Злодея, а Антонио Бандерас, получил може би най – безумната роля от сценария, влага толкова усилия и сърце в нея, че дори в моментите, в които говоренето му идва СУПЕР МНОГО в повече, усърдието му буди усмивка и сме склонни да му простим за безумията, които не престава да реди едно след друго.

Екшънът е на прилично ниво. Пукутевицата, взривовете, ръкопашния бой са точно толкова добри, колкото можем да очакваме от НЕПОБЕДИМИТЕ 3. В мащабната финална битка има момент, в който героите мислят за движенията си и предвиждат кой какво ще направи, на къде ще замахне, какво ще захвърли…. с такав скорост, че зрителя дори не е способен да обхване всичко с очи, а то вече е било обмислено, извършено и преодоляно- първосигнален КЕФ на максимум.

Все още се питам какво прави Джейсън Стейтъм при старчоците. Той дори не наближава годините им, но може би той е свежата нотка, от която са имали нужда? Тук вече имаме и първата дама в екипа.  Ронда Раузи е истинско бижу. Красива, изящна, женствена и смъртоносна.

Expendables-3-Guns (1)

НЕПОБЕДИМИТЕ 3 е приятна, лятна изненада. Абсолютно неангажираща и семпла, без капка съдържание, но с приятен и закачлив диалог, много и не лош екшън, както и няколко истински режисьорски решения на екшън цените, които правят филма наистина приятен за гледане.

Дайте му шанс. Той ще ви изненада, ако не повече, то поне точно толкова, колкото изненада мен.

И нека не забравяме, че ще разпознаем цял куп български локации, като националния исторически музей, пристанище Варна… дори има сцена с актьор, който казва няколко реплики на ИДЕАЛЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Но това ще оставим за десерт.

Приятно гледане 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

88 − = 84