Премиера в България: 27.02.2015г.
Световна премиера: 25.12.2014г.
Жанр: Драма, Военен
Продължителност: 137 минути
Формат: 2D
Сценарист: Итън Коен, Уилям Никълсън, Джоел Коен
Режисьор: Анджелина Джоли
В ролите: Домнал Глийсън, Фин Уитрок, Джак О’Конъл, Гарет Хедлунд, Джон Магаро, Алекс Ръсел
Разпространител: Форум Филм България / Universal Pictures

Носителката на “Оскар“ Анджелина Джоли е режисьор и продуцент на “Несломен“, епична драма, проследяваща невероятния живот на олимпийския и военен герой Луис “Луи“ Замперини (Джак О’Конъл). Той, заедно с двама други членове на екипажа, оцелява на сал в продължение на 47 дни след почти фатална самолетна катастрофа по време на Втората световна война, но е пленен от японския флот и е изпратен във военнопленнически лагер.
Създаден по адаптация на ползващия се с огромна популярност роман на Лора Хиленбранд “Сийбискит: американската легенда“, “Несломен“ представя на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини за издръжливостта и силата на човешкия дух.
Заедно с О’Конъл във филма участват Домнъл Глийсън и Фин Уитрок – летците Фил и Мак, с които Замперини прекарва няколко опасни седмици на сал в Тихия океан – а също Гарет Хедлунд и Джон Магаро като военнопленници, които създават неочаквана дружба в затворничеството си; Алекс Ръсел като брата на Замперини Пийт и японският актьор Мияви с неговия дебют в англоговорящ филм като бруталния надзирател в лагера, известен на хората само като “Птицата“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 2