Новият Папа
HBO GO: 10.01
HBO: 14.01 | 21:00 ч.

Папа Пий XIII е в кома. След известна пауза и доста усилия кардинал Воейло успява да привлече сър Джон Бранъкс – консервативен изискан английски аристократ, на папския престол. Той взима името папа Йоан Павел III. На пръв поглед новият папа е идеален, но крие грехове и тайни. Освен това скоро осъзнава, че ще е трудно да заеме мястото на харизматичния си предшественик. Във Ватикана Войело се опитва да управлява църква, раздирана от скандали. Съществува и външна заплаха. София и Естер се оказват много по- различни от това как са му се стрували и кардинал Гутиерес продължава да се бори с противоречията. Няколко особено набожни човека започват да идолопоклонничество към папа Пий XIII, който пък изпраща странни послания от болничното си легло.

Другият
HBO GO: 13.01
HBO: 13.01 | 21:00 ч.

Сериалът в 10 епизода e базиран на едноименния роман на Стивън Кинг „Другият“, който проследява разследването на жестокото убийство на 11-годишно момче и странните обстоятелства около престъплението. Детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсън) е изпратен да разследва случая с убийството на 11-годишния Франки Петерсън, чието осакатено тяло е открито в гора в Джорджия. Мистериозните обстоятелства, които съпътстват ужасяващото престъпление, карат Ралф, който все още не е преживял смъртта на собствения си син, да потърси помощта на екстравагантния частен детектив Холи Гибни (Синтия Ериво). Той се надява, че свръхестествените й способности ще му помогнат да си обясни необяснимото.

Кеят ІІ
HBO GO: 17.01

Успешната архитектка Александра е съсипана от самоубийството на съпруга си Оскар, но е още по-потресена да разбере, че той е водил паралелен живот с друга жена – Вероника, и детето им. С идеята да не полудее напълно, Александра решава да се свърже с Вероника. Първоначално тя планира да й каже за смъртта на Оскар, но след това решава да се представи с измислена самоличност, да се сприятели с Вероника и да разбере защо Оскар е живял в лъжа. Разкритието на Александра заплашва да разруши новосъздаденото приятелство с Вероника, но двете са прекалено обвързани една с друга. Те трябва да разберат доколко тъмните сделки на Оскар са свързани със смъртта му и да намерят живот и за себе си.

Авеню 5
HBO GO: 20.01
HBO: 20.01 | 22:00 ч.

Комедиен сериал за космически туризъм от сценариста и продуцент Армандо Янучи (създателя на „Вице“). 40 години в бъдещето Слънчевата система е достъпна за всеки. Хю Лори се превъплъщава в Райън Кларк, капитан на космическия круизен кораб „Пето Авеню“. Учтив, привидно уверен, уравновесен и красив, Райън е човекът, който искате да командва по време на криза. Джош Гад играе милиардера Хърман Джъд, който е лицето на „Пето Авеню“, но освен това е собственик на хотели и фитнес клубове. Зак Уудс е Мат Спенсър, началник на отдел „Връзки с клиенти“. Ники Амука-Бърд влиза в ролята на ръководителя на мисиите от Земята, а Ребека Фронт играе Карън Кели – жена, която е родена да бъде лидер, и се качва нелегално на кораба с билета на сестра си.

Берлински Вавилон ІІ
HBO GO: 24.01
HBO3: 24.01 | 21:50 ч.

Берлин през есента на 1929 г. по време на размирните седмици преди краха на Уолстрийт. Инспектор Гереон Рат и Шарлот Ритър разследват смъртта на актрисата Бети Уинтър. Гереон се опита да се справи със зависимостта си към наркотиците и да се приспособи към новия си живот на семеен мъж, а Шарлот се бори за признание в доминирания от мъже полицейски отдел. Звуковите филми превземат кината и мнозина остават без работа, а един съмнителен арменец решава да опита късмета си като филмов продуцент, но скоро разбира, че кино индустрията е също толкова покварена като подземния свят. Черния Райхсвер набира сили за следващия опит да свали демокрацията. Но падне ли нощ всичко изглежда се забравя и градът танцува на ръба на пропастта като за последно.

Магьосниците IV
HBO GO: 29.01

Базиран на бестселъровата поредица „Магьосниците“ на Лев Гросман, сериалът проследява Куентин Колдуотър – интелигентен, но необщителен младеж на около 20 години, завладян от серия фантастични романи, които е чел като дете. В тях се разказва за място, наречено Филъри. Куентин Колдуотър постъпва в университета Брейкбилс, за да учи магьосническа педагогика и да стане магьосник. Там открива, че фантастичният свят от детските му книжки е реален и, освен това, доста опасен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here