Диви уикенди
Всяка събота и неделя през ноември от събота, 2 ноември, в 14:00 ч.

Настанете се удобно в креслото си тази есен, докато ви представяме чудесата на животинския свят по Viasat Nature. Научаваме всичко за горещите вани на японските макаци, за неуловимия снежен леопард и очилатата мечка. Наслаждаваме се на шпионски камери във формата на делфин и костенурка, които се вмъкват в света на делфините. Заповядайте в магическия свят на животните всяка събота и неделя следобед!

Природният свят
Започва от събота, 2 ноември, в 14:00 ч.

Открийте историята на японски макаци, които си взимат гореща вана, и вълнуващата мисия на един човек да открие и заснеме снежния леопард в Северен Пакистан. Как живеят и оцеляват леопардите в градските части на Индия – страна с повече от един милиард души и какво можем да научим за неуловимата очилата мечка, която вдъхновява създаването на Мечето Падингтън? Разберете в новите епизоди на „Природният свят“.

Делфините – шпиони в стадото
Започва от събота, 23 ноември, в 14:00 ч.

Ново поколение от шпионски камери навлизат в света на делфините, хвърляйки светлина върху тайния живот на най-интелигентните животни в океана. Този път камерите са проектирани като създания с камери вместо очи. Сред тях са делфин шпионин, костенурка шпионин и други обитатели на водните дълбини. Работейки съвместно с екипа водолази, те улавят най-интимните моменти на делфините, заснемани някога и показват интересното им поведение.

Източноафриканска рифтова долина – дивото сърце на Африка
Започва от неделя, 3 ноември, в 14:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Great Rift – Africa’s Wild Heart
Година: 2010

Източноафриканската рифтова долина се вижда от Космоса и се разпростира на 6500 км от Червено море до устието на р. Замбези. Разнообразният пейзаж от изригващи вулкани, обрасли гори планини, обширни езера и могъщи реки е дом на най-голямата концентрация от животни на планетата – лъвове, крокодили, слонове, хипопотами и фламинго, и полуномадски племена като масаите. Това е земя на постоянни геоложки вълнения. Пригответе се за пътешествие в друг свят – свят на екзотични екстремности, където стихиите са оформили пейзажа и създали идеалните условия за еволюцията. Представяме ви люлката на човечеството.

Дивата Австралия
Започва от петък, 8 ноември, в 20:00 ч.

Сезон: 2, Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Savage Australia

Поредицата показва причудливите, диви и опасни същества в Австралия. С помощта на завладяващи архивни кадри и експертни коментари, поемаме на вълнуващо и интересно пътешествие в природния свят – и се надяваме да се завърнем живи!

Йоркширският ветеринар
Започва всеки делничен следобед от понеделник, 18 ноември, в 16:00 ч.

Сезон: 5, Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Yorkshire Vet

Екипът на Ветеринарния център в Скейлдейл бди над здравето на животните и членовете му искат да опазят ненакърнени наследството и историческата репутация на практиката. С клиентела, която рядко има здравни осигуровки, благоденствието на животните винаги бива поставено преди печалбата, заедно с най-силното лекарство – нежна и любяща грижа.

Изкопаеми чудеса: Скритите съкровища на природата
Всички епизоди в петък, 1 ноември, в 19:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Fossil Wonderlands: Nature’s Hidden Treasures

В просветляващата поредица, професор Ричард Форти – най-големият британски хроникьор на древните светове, разказва необикновената история на палеонтологията, с помощта на три от най-големите находища на вкаменелости. Тези „машини на времето“ съдържат цели екосистеми от вече изчезнали светове. Само шепа от тях съществуват на планетата, но всяко едно е хвърлило нова светлина върху трупано с поколения палеонтоложко познание и разбиране за миналото. Тези находища са уникални не само със степента на съхранения живот, но и защото всяко местоположение разкрива история на еволюцията на определено създание и подчертава три ключови еволюционни момента – ранния живот в моретата, пернатите динозаври и появата на птиците, и раждането на бозайниците. Заедно те разказват историята не само на древното минало, но и как е било открито.

Екстремна Земя
Всеки петък през ноември, в 22:00 ч.

Този месец разглеждаме задълбочено механизмите и ефектите на наводнения, урагани, вулканични изригвания, земетресения, засушавания, топлинни вълни и пожари. Гледайте премиерата на втория сезон на „Дивата Австралия“. Докато първият сезон поставяше в центъра на вниманието австралийските диви животни, новият сезон на поредицата изследва екстремните метеорологични бедствия на континента. Друга ноемврийска премиера ще бъде Епизод 2 от Сезон 2 на „Свирепа Земя“, който показва опустошенията, причинени от урагана Матю през 2016 г. За да поставим нещата в контекст, избрахме най-добрите епизоди от „Опасна Земя“ и „Дневници на бедствията“ за компания. Гледайте всеки петък вечер по Viasat Nature.

Свирепа Земя – Сезон 2, Втора част
Петък, 29 ноември, в 20:50 ч.

Разкази от първа ръка за урагана Матю, атлантически ураган категория 5, който причини катастрофални щети на Карибите и опустоши Югоизточните САЩ, убивайки поне 10 човека във Флорида, потапяйки изцяло крайбрежни зони и градове като Дейтона Бийч и Джаксънвил и оставяйки един милион жители без ток. Ураганът Матю беше причина за близо 600 смъртни случая – 44 от които в САЩ, и подчерта въздействието на климатичните промени. За съжаление е почти сигурно, че подобни събития няма да са рядкост в бъдещето.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 − = 47