Номинациите за Оскар 2020г. бяха обявени в началото на седмицата и мълниеносно обиколиха световните медии. Този път те са пълни с неочаквани изненади и пропуски.

Да, „Ирландецът“, „1917“ и „Имало едно време в Холивуд“ спечелиха своите номинации напълно очаквано. Заедно с тях имаше и доста шокираши моменти.

Предлагаме ви списък с най-големите изненади сред номинациите за Оскар 2020!

Jennifer Lopez and Constance Wu star in HUSTLERS

ПРОПУСК: Поддържаща женска роля: Дженифър Лопез „Да свалиш Уолстрийт“

Джей Ло грабно множество престижни номинации, включително за Златен Глобус и Американската Гилдия на Актьорите. Сякаш бе обречена да получи номинация и тук, след изключителното си изпълнение във филма. Нейната номинация сякаш отиде при Кати Бейтс за „Случаят „Ричард Джуъл““.

Taron Egerton as Elton John in Rocketman from Paramount Pictures.

ПРОПУСК: Рокетмен

Филмът получи номинация единствено за оригинална песен „(I’m Gonna) Love Me Again“! Очакваха се номинации поне за костюми и главна мъжка роля за Тарън Еджъртън. Все пак той бе номиниран от Американската Гилдия на Актьорите, БАФТА и Златен Глобус, където дори спечели (в категория комедия-мюзикъл).

ИЗНЕНАДА: Поддържаща женска роля- Кати Бейтс („Случаят Ричърд Джуъл“)

Тя бе изненада, когато обявиха номинацията и за Златен Глобус. Тя е изненада и тук. Филмът не се вижда в останалите номинации, но Кати Бейтс бележи третата си номинация за Оскар с ролята на майката на Ричад Джуъл. Актрисата има Оскар за ролята на Ани в „Мизъри“ по Стивън Кинг.

ПРОПУСК: Оригинална песен- Бионсе и „Spirit“ (Цар Лъв)

Ще пропуснете възможността самата Бионсе да пее на 92-та церемония? Вместо нея ще номинирате “ I am standing with you“ от Breakthru и „I can’t let you throw yourself away“ от Играта на играчките 4? Ох почакайте… първата е написана от номинираната 11 пъти за Оскар Даян Уорън, а втората от номинирания 20 пъти и двукратен носител на Оскар, Ранди Нюмън.

ИЗНЕНАДА: „Паразит“

Ако „Паразит“ ще се превръща в първия чуждоезичен филм, носител на Оскар за най-добър филм, трябва да получи номинации и в други категории освен „Чуждоезичен филм“ и „Най-добър филм“. За съжаление той отсъства в актьорските категории, но получи номинации за режисура, монтаж и сценография.

ИЗНЕНАДА: The Two Popes

Най-добър адаптиран сценарий бе някак сигурна категория. Но и двамата актьори да получат номинации бе напълно неочаквано. Джонатан Прайс и Папа Франциск е номиниран за главна мъжка роля, а Антъни Хопкинс и Папа Бенедикт за поддържаща мъжка роля. И двамата бяха номинирани за Златен Глобус и БАФТА, но и двамата НЕ получиха номинации от Американската Гилдия на Актьорите.

ПРОПУСК: Най-добър анимационен филм: „Замръзналото кралство 2“

Филмът получи короната на най-успешния анимационен филм на всички времена в боксофиса. Веднага след това бе тотално пренебрегнат на Оскарите, получавайки единсвена номинация за най-добра песен за „Into the Unknown“. Две други продължения получиха номинации „Играта на играчките 4“ и „Как да си дресираш дракон 3“ . Вместо Disney да получат номинация и за този филм, Академията завърши номинациите с трима новобранци…

ПРОПУСК: Най-добър режисьор- Грета Геруиг

Филмът „Малки жени“ получи много номинации: поддържаща и главна женски роли, адаптиран сценарий, костюми, музика и дори най-добър филм. Това не стигна на Грета да получи номинация за режисура. Както много предходни години Оскарите нямат номинирана жена в тази категория и през 2020г.

ИЗНЕНАДА: Най-добър филм : „Пълно ускорение

Филмът на Джеймс Манголд бе далеч от очакван кандидат тук, особено след случката с Американската Гилдия на Продуцентите. Филмът няма номинация за актьорите си, въпреки номинациите на Крисчън Бейл за Златен Глобус и от Американската Гилдия на Актьорите. Филмът не получи номинация за режисура и сценарий също. Номинациите са две в категория звук, една за монтаж и една за най-добър филм.

Източник: EW

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 1