Излезе дългоочакваната допечатка на първата книга от поредицата за патрулите „Нощен патрул” / Сергей Лукяненко. Изключителна книга.Невероятна поредица!

По нощните улици е опасно, но не заради престъпници и маниаци. Там броди друга опасност – онези, които наричат себе си Разл­ич­ните. Вампири и върколаци, магьосници и вещици. Онези, които излизат на лов, когато слънцето залезе. Онези, чиято сила е огромна и срещу които обичайните оръжия не действат. Но тези ловци от векове са наблюдавани от други ловци – Нощния патрул. Той е призван да се сражава със създанията на мрака и да бди над хората, като при това строго спазва древния Договор, сключен между силите на Мрака и Светлината.

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.

Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

––

Действието на “Нощен патрул” се развива в Москва и разглежда конфликта и крехкия баланс между силите на Мрака и Светлината. Легендата разказва за заветен ден, в който войските на Светлината и Мрака се сблъскват в решаваща битка. Но тъй като силите им са равни, единственият начин да спрат кръвопролитията е да се сключи примирие. Примирие определящо, че никой от тях няма право насила да твори добро или зло и да влияе върху съдбите на хората по земята. За да се запази балансът, воините на Светлината, познати като Нощен патрул, следят поведението на силите на Мрака. Предвождани от Великия Хесер, Нощният патрул се състои от група “различни”, които живеят сред обикновените хора, но притежават специални способности. Те могат да променят формата си и да вършат свръхестествени неща докато патрулират през нощта и пазят човечеството от Тъмните – вампири, вещици и зли магове – които искат да нарушат Примирието. От своя страна, воините на Мрака, предвождани от Завулон, се наричат Дневен патрул и съблюдават Светлите да спазват своята част от Примирието.Така балансът между Светлина и Мрак се пази в продължение на векове. Но омразата между двете страни никога не стихва и всички чакат да се изпълни древното пророчество за появата на “Великия различен”, който ще промени съотношението на силите в зависимост от това на чия страна ще застане. Според легендата, той ще се поддаде на изкушенията на Тъмнината, като по този начин ще потопи света във война и мрак… ,но….

                                                           ––

„Руският еквивалент на Дж.К.Роулинг. Забележително четиво.”

 

Daily Telegraph

 

“Това митично съвременно фентъзи е като Ан Райс, но в епически мащаби; създаден  с размах свят…трилър по-смразяващ и от руската зима, който се продава като топъл хляб по цял свят.”

Lads Mag

 

“Толкова е добра,че филмът е като трейлър на книгата”

Time Out

 

“Нощен патрул” е епос с необикновена мощ”

 

Куентин Тарантино

 

„Пригответе се за Хари Потър в Горки Парк…

Романът предлага няколко наистина завладяващи сцени и всевъзможни чудесни,фантастични детайли.Всеки път, когато Лукяненко описва  неземният Сумрак, се чувствам изкушен да вляза в него. Фантастичните сили, които Антон и неговите колеги владеят, варират от възхитителни до изпълващи със страхопочитание.”

 

Ron Charles, TheWashingtonPost Book World

“Пленителна…Един от най-оригиналните и четивни свръхестествени романи от известно време насам.”

Scotlandon Sunday

 

“Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.”

The Sydney Morning Herald

/Australia/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here