Премиера в България: 26.06.2015г.
Световна премиера: 20.08.2014г.
Жанр: Драма
Продължителност: 124 минути
Формат: 2D
Сценарист: Оливие Асаяс
Режисьор: Оливие Асаяс
В ролите: Клои Грейс Мориц, Жулиет Бинош, Кристен Стюарт, Алистър Мадзоти, Анджела Уинклер, Ларс Едингер, Брейди Корбет, Джони Флин
Разпространител: Bulgaria Film Vision / CG Cinéma

Мария и асистентката й Валантин пътуват за Цюрих, където световноизвестната актриса трябва да получи театрална награда за цялостен принос. По пътя им съобщават за смъртта на неин приятел, който я е режисирал в ролята, дала тласък на кариерата й… Оливие Асаяс ни пренася в швейцарските планини, за да ни представи съмненията на една уважавана актриса с двайсетгодишна кариера, на която предлагат отново да играе в дебютната си пиеса, но този път превъплъщавайки се в зрялата жена, която младата героиня тласка към самоубийство.

Чрез един криволичещ разказ – едновременно размисъл за изтичащото време и рефлексия върху актьорската професия, „Облаците на Силс Мария“ преплита истина и художествена измислица, без никога да ги противопоставя. Впечатляващата Жюлиет Бинош формира безукорен дуетс неочакваната Кристен Стюарт, която ни демонстрира актьорско изпълнение, достойно за изтънчеността на филма. Обгърнат в ритъма на чудесни диалози и почти мистериозна режисура, този привидно обикновен разказ е достоен за сравнение с енигматичния Мълхоланд Драйв на Дейвид Линч.
Скоро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =