MorituriНа 28.01.2013 г. Издателство „Труд” ще зарадва своите читатели с втора книга от поредица „Древноримски загадки”„Обречените да умрат те поздравяват”. Авторката Данила Монтанари е изключително популярна в Италия, а книгите й вече са преведени на английски, немски и френски език.

Както в първата книга („Пази се от кучето”), така и в тази, детектив е сенаторът Публий Аврелий. Той се заема със сложната задача да разреши неразгадаемото на пръв поглед престъпление.

Moraturi te salutant… Обречените да умрат те поздравяват…

Древен Рим. Едно от най-значимите и чакани събития – гладиаторските игри. Те обаче се развиват по неочакван за никого начин. Докато трае една от битките, асът от арената Калидон се строполява на земята. Той се оказва жертва на необяснима смърт!

Самият император Клавдий се обръща за помощ към стария си приятел Публий Аврелий Стаций. Аврелий пристига в Палатин, за да разнищи какво се е случило и какво е предизвикало странната смърт на гладиатора. Така започва изпълненото с голям риск разследване, по време на което детективските умения на Публий Аврелий ще бъдат поставени на голямо изпитание…

„Обречените да умрат те поздравяват”, 264 с., цена: 11.99 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 10 =