Егмонт България представя „Обяснения в омраза“ от Ви Кийланд и Пенелъпи Уорд

Всичко започва с една мистериозна синя бележка. Нещо синьо.

Когато Шарлът Дарлинг отива да продаде собствената си необличана булчинска рокля в магазин за дрехи втора употреба, тя попада на друга, чужда рокля. Нещо старо.

Пришито към подплатата ѝ, се крие най-прекрасното любовно послание: „Благодаря ти, че сбъдна всичките ми мечти“. Шарлът решава да задържи бележката, за да разбере как завършва тази история. Нещо, взето назаем.

Ако не се беше осмелила, Шарлът никога нямаше да научи, че авторът на романтичното послание се е превърнал в един изоставен от любимата си, арогантен, циничен и властен мъж. Но съдбата няма да позволи пътищата им да се разминат, защото има специален план за тях. Предстои им… нещо ново.

ОТКЪС
Първа глава
Шарлът
Само допреди година кракът ми не би стъпил на подобно място. Не ме разбирайте погрешно – не съм някоя снобка. Навремето двете с мама прекарвахме часове в магазините за дрехи втора употреба. Тогава този род магазини се наричаха „Гудуил“* и се намираха предимно в работническите квартали. Днес на употребяваното се лепва етикет „винтидж“ и се продава за цяло състояние в Ъпър Ийст Сайд. Носех дрехи с „леки следи от употреба“ преди обла-городяването на Бруклин. Нямах проблем с дрехите от секънд хенд.Проблемът ми с булчинските рокли втора ръка ид-ваше от факта, че те имаха някаква предистория. Как са се озовали тук?Свалих от закачалката дизайнерска рокля на Вера Уанг с мрежест корсаж и волани от тюл. Очаквания за вълшебна приказка, а вместо това развод след шест ме­сеца, отсъдих наум. Деликатна дантелена рокля в стил „Русалка“ на Моник Люлие – младоженецът загива в ужасяваща катастрофа. Съкрушената бъдеща булка я дарява на църквата, която я включва в годишната си разпродажба. Прозорлива купувачка се сдобива с нея на безценица и утроява инвестицията си, като я препродава.
* Goodwill – добра воля. – Бел. прев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 57