Гледайки хит заглавиято „Extraction“ на Netflix, едва ли сте били подготвени за мрачния и амбициозен финал, който филмът носи. За щастие получаваме яснота лично от режисьора на филма Сам Харгрейв- какво всъщност сме видели?!

АКО НЕ СИ ГЛЕДАЛ ФИЛМА, СПРИ ДА ЧЕТЕШ ВЕДНАГА!!!

Историята се върти около наемника Тайлър Рейк (Крис Хемсуорт „Отмъстителите: Краят“). През целия филм ставаме свидетели на факта, че Тайлър е безстрашен и страда от загубата на сина си. Още в началото, като се запознаваме с него, скача от скала, сякаш е нищо… Не му пука дали ще живее или умре. Точно това го прави ужасно смъртоносен.

Отношенията му с Ови (Рудракиш Джайсуал), хлапето което ще извежда от Дака, го променят. Той харесва момчето и без съмнение вижда в него част от сина си. Това вече не е работа, това е мисия. Той трябва да изведе Ови в безопасност. За да успее, означава… че не трябва да умре. Не преди мисията да приключи.

Филмът приключва с епична битка на моста. Веднага щом Ови преминава от другата (безопасната) страна, Тайлър поема глътка въздух на облекчение и веднага е смъртоносно ранен. Героят очевидно умира пред очите на момчето и врага му.

Финалните секунди на филма дават надежда. Виждаме Ови, който скача в басейн, сядайки на дъното (подобно на първата сцена на Рейк). Когато изплува над водата, в далечината стои фигура, която прилича на Тайлър Рейк и сцената свършва, както и самия филм.

Това героя на Крис Хемсуорт, който е оживял ли беше? Или Ови халюцинира? Или е някакъв непознат, който прилича на Тайлър?

В свое интервю пред Collider реж. Сам Хархрейв потвърди, че всяко мнение за финала на филма е вярно.

Това, което се надяваме да се случи, е хората да обсъждат края и да казват това, което усещат, като правилно за себе си!

Ако това не ви устройва, режисьора дава и поглед зад кулисите на това, как точно са се спрели на този финал. Оригиналния сцнеарий на Джо Русо е бил следния- Тайлър умира! Жертва се, за да спаси Ови. Тест зрителите са били разединени по средата, относно усещанията си към подобен финал!

Имахме версия. Тествахме я. Много хора искаха той да оживее. Някои искаха да умре. Бяха разединени, почти по средата. Искахме да допаднем на възможно най-много хора, без да компрометираме цялостта на историята. Сметнахме, че добър компромис ще е, ако направим амбициозен финал. Ако хората са усетили историята за изкупление, чрез саможертва, то за тях на финала момчето си представя фигурата на Тайлър. Ако прекалено много сте обикнали Тайлър (и Крис Хемсуорт) и смятате, че няма как да сме убили главния герой и искате продължение- ето ви отговора. Той е там в далечината. Целенасочено беше това, че в този кадър не фокусирахме камерата върху героя.

Оригиналния сценарий и идея на режисьора е- героя умира. Амбициозния финал идва, след реакциите на тест публиката и дискусии с екипа!

Според теб как завършва филмът?!

Източник: Collider

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 22