На 3D или не? IMAX 3D? 4 DX? Кой е форматът за този филм?

Голямата премиера за този уикенд (24-25.03.2018г.) е „Огненият пръстен: Революция“. Филмът се разпространява почти във всички възможни формати. За онези от вас, които ще имат възможност да избират, обаче остава вечният въпрос. На 3D или не? Ние сме тук за да посъветваме в поредната публикация от една от най-дълго просъществувалите рубрики на сайта ни.

С всичкия този екшън и всичкия този мащаб, смело можем да дадем короната. „Огненият пръстен: Революция“ е един от най-добре вписващи се в необходимостта от 3D презентация филми. Дори повече от своя предшественик от 2013г. Като изключим яркостта и малко проблеми в началото- този филм е чудесен пример за добро плануване. В него са вложени много усилия за да изведат на преден план усещането за мащаб и епичност. Ако изборът е IMAX 3D, нещата ще изглеждат още по-внушителни. Тук имаме всички елементи, които биха могли да ни хрумнат и са запратени директно „отвъд екрана“. От парчетии, през експлозии и атаки, до самите Йегър и Каджу… всичко бива запратено посока екрана в кристална яснота и напуска неговите очертания, озовавайки се в скута на зрителите.

Огненият пръстен революция на 3d или не ? Дълбочината на образите и пространствата е другият истински успех във филма. Разграничителните линии между герои и пространства, дълбокия бекграунд, атмосферните ефекти като сняг и вода, технологичните джаджи при управлението на гигантските роботи… всичко това блести със собствена дълбочина. Всичко това е по-голямо, по значително и по въздействащо от оригиналния филм. В „Огненият пръстен: Революция“ има много нюанси на различни цветове, както и много бяло. Те не са съвършени и добавяйки към тях тъмния нюанс на 3D очилата, нещата дръпват крачка назад. Въпреки това, в нито един момент филмът не представя сцена, в която да имате проблем със следенето на екшъна.

„Огненият пръстен: Революция“ категорично заслужава своята триизмерна презентация. Колкото по-голям е екрана, на който го гледате, толкова по-добре. За това може би оптималният вариант е IMAX 3D. Това ще бъде максималната наслада, при която ще се залепите за седалките.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 4 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 4 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here