p219Издателство „Еднорог“ поставя началото на нова поредица от Филипа Грегъри, в която авторката за първи път пише за тийнейджъри – “Орденът на мрака,  книга първа: Синът на феите”

В новата си поредица за тийнейджъри Филипа Грегъри повежда младите читатели по следите на тъмните сили в средновековна Европа.

Италия, 1453

Когато Изолда навършва 17 години, животът й се преобръща. Грижовният й баща умира и вместо да стане господарка на замъка, в който живее от дете, тя трябва да избере – да се омъжи за груб и отблъскващ принц или да отиде в манастир. Монахиня или принцеса – лесен избор за много момичета, но не и за Изолда. Тя копнее за свобода, но ще трябва да рискува живота си, за да я получи.

Седемнайсетгодишният Лука е заставен да служи в таен орден, който се бори срещу греха и настъпването на края на дните. Той без страх се изправя срещу вещици и върколаци, но се оказва неподготвен, когато животът го среща с Изолда – със златисти коси и изкусителни очи – същински паднал ангел. А когато тя е обвинена във вещерство той ще трябва да избере дали да слуша разума или сърцето си.

“Филипа Грегъри – новата звезда на тийнейджърската литература”    Телеграф

Ревю за книгата може да прочетете от  блога на издателство „Еднорог“

http://ednorog1.wordpress.com/2013/05/16/darkness

Заповядайте и на фейсбук страницата им, за да видите специалното обратно броене на дните до Панаира на книгата www.facebook.com/Ednorog.BG

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

91 − = 81