На 25.05.2020г. след сигнал, че си е купил цигари с фалшива банкнота от 20 долара Джордж Флойд е арестуван от полицаите в близост до магазина, от който е извършена пукупката. Пистолет срещу него, белезници на ръцете, притискан с коляно във врата, докато лицето му е върху черния асфалт. Така минават последните минути от живота на Джордж Флойд. Той е работил. Загубил е работата си в квартала по време на COVID-19. Какво точно се случва в последните му минути, след като започва да го болят гърдите и да диша тежко и след думите: „Страдам от клаустрофобия“ към този момент НЕ Е ясно. Неговото „убийство“ събуди протести в преобладаващата част от щатите. Големите градове се превърнаха в бойни полета.

На 31.05.2020г. официалните фейсбук профили на академията на Оскарите и този на Warner Bros. излязаха с официални изявления по случая.

Това означава следното:

Смъртта на Джордж Флойд е неприемлива за никого. Ние сме солидарни с нашичте тъмнокожи членове, колеги, разказвачи на истории, артисти и всички тъмнокожи хора в страната, защото Животът на всеки тъмнокож е е важен! Академията добавя своя глас към призивът за справедливост. Трябва да отправим лъч светлина срещу расизма и да дадем нужното за правилната стъпка в този момент.

Ето какво гласи съобщението на Warner Bros.:

„Някой трябва да се изправи, когато другите седят. Някой трябва да говори, когато другите мълчат. “ – Брайън Стивънсън

Ние сме солидарни с нашите тъмнокожи колеги, разказвачи на истории и фенове, както и всички покосени от безсмислено насилие. Вашият глас има значение. Вашите послания имат смисъл. Животът на всеки тъмнокож има смисъл!

 

Източник: Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

98 − = 91