Oscar Isaac

Въпреки смесените реакции по адрес на последният му филм, „Х-Мен: Апокалипсис“, американецът в гватемалска кръв, Оскар Айзък, си остава един от най-търсените и харизматични млади актьори в Холивуд. Не бива да ни учудва, че дори и самият Стивън Спилбърг го иска за следващият си филм „Отвличането на Едгардо Мортара“. Самата история е по романа на носителят на награда „Пулицър“ Дейвид Керцър и се развива в „Болония, Италия. Годината е 1858-ма. По свечеряване, двама служители на инквизицията, нахлуват в дома на търговецът евреин, Момоло Мортара и изтръгват от него шест-годишният му син, Едгардо. В този момент майката припада. Причината за това отвличане – момчето е било тайно „кръстено“ от прислуга на семейството, а според папските закони, щом веднъж то е станало католик, може да бъде взето от родителите му и да бъде пратено в манастир, където да продължи земният си път.“

С тази ужасяваща сцена, започва и едноименният роман, по действителен случай, за това как отвличане на едно еврейско момче се превръща в основната причина за, променяне хода на историята, разпадането на Ватикана като светска държава и създаването на модерна Италия.

Все още е твърдо рано, да се каже точно кой персонаж ще изиграе Оскар Айзък, но тепърва ще ви информираме за това. Преди това, най-вероятно ще сме гледали Айзък, в ролята му на По Дамерън, в чаканият от всички „Междузвездни войни: Епизод 8“, докато през това време Спилбърг ще е направил „Ready Player One“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 24