Емили Блънт си спомня деня, в който звука умря!

Бе обикновен ден за семейство Абот. В първите минути на „Нито звук 2“ виждаме Евелин (Блънт) и децата и да се возят с колата, докато баща им Лий (съпруг и в живота на Блънт, Джон Кразински) се разхожда в града. Първо идва странен, притеснителен шум по радиостанцията. След това те пристигат- гигантски, зли, вретеновидни мутанти, които ловуват по звук. Това, което следва е хаотична сцена, в която Красински заснема в един кадър, без монтаж. Той е режисьор и сценарист на „Нито звук 2“.

A Quiet Place Part II
Evelyn (Emily Blunt)

Всичко бе хореографирано до последния детайл. Аз бях на предната седалка на колата, насред истинско преследване сред бягащи хора и безконтролен автобус, спускащ се по улицата. – споделя Блънт

Когато Кразински и описва тази сцена, Блънт е осъзнала- ТРЯБВА да се върне за продължението. Първия филм дава някои насоки на това, как са дошли чудовишата на Земята.

Чрез тази сцена, наистина разбираш какъв е бил света и какво е било семейството преди всичко това да се случи- споделя още Блънт.

В началото нито един от двамата не е чувствал, че „Нито звук“ има нужда от продължение. Paramount са се срещнали с други кинаджии, за да разширят света на филма, който срещу $17 млн. бюджет донесе над $340.9 млн. от световния си боксофис. Колкото и налудничаво да звучи, първият филм е обяснение в любов от страна на Кразински към двете му деца.

A Quiet Place Part II
Director John Krasinski on set

Напълно разбирах защо студиото иска продължение и това са финансови причини. Не исках да имам нищо общо с него. Да, може да съм режисьор и сценарист, но съм и голям фен на филма. Не исках да съм част от нещо, което ще бъде разглеждано, като машина за пари. Какво се промени? Продуцентите ме помолиха поне да напиша рамката на втория филм. Ядрото на идеята ми се разрасна докато не се оказах, пленен от всичко, че все пак трябва да го режисирам. – сподели Кразински

От друга страна съпругата му Блънт, добавя:

Идеята бе толкова предизвикателна, че стана ясно- ще сме идиоти, ако не се включим. Няма как да уловиш същността на филма отново. Тук има един по-голям свят.

Кразински допълва:

В продълженията имаш герой или злодей, който трябва да върнеш и да поставиш в нов свят. Нещата работят и при нас. Имаме този изключителен свят, в който можем да поставим всеки герой или злодей.

Продължението се фокусира върху растящите деца. Глухонямата дъщеря на Евелин, Рийгън (17 годишната Милисент Симондс) се изправя и поема главна роля- след смъртта на баща и в първия филм.

A Quiet Place Part II
Regan (Millicent Simmonds)
Чудовищата все още ръмжат, но семейство Абот трябва да напуснат вече унищожения им дом. Външния свят е нещо, за което Кразински загатна в първия филм, когато героите видяха много пожари в далечината.
Още не знаехме, че ще има продължение. Но просто смятах, че е редно да покажа на хората, че има и други живи в този свят. – споделя режисьорът

Килиан Мърфи и Джимон Хонсу са двама от оцелелите. Появата на героя на Мърфи сочи, че той е поел много различен път от този на семейство Абот.

Нашето семейство се подкрепя. Те имат цяла система, по която живеят. И преди всичко, те се обичат. Ако си сам и виждаш негативното влияние на света, ще изгубиш надежда. – разказва Кразински

Ролята на Мърфи във сцената, в която го видяхме, демонстрира инстикт за оцеляване в най-чистата му форма. Това е много мрачно. Не знаеш какво ще се случи, когато той се среща със семейството. Сега то вече включва и новороденото на Евелин, което се роди в нощта на смъртта на Лий. Героят изигран от Хонсу се справя малко по-добре. Той е успял да намери начин, близък до този на семейството. Въпросът е ЗАЩО е подходил така? За Блънт предизвикателството е да покаже колко далеч би стигнала, за да помогнеш на съседа си? Това „пробито“ усещане за общност, което света има сега е важен елемент и във филма.

Продължението е вече на лице. Възможно ли е още едно? Разговори все още не са започнали. Кразински има идеи, които е заложил във втория филм. В момента той работи по приключването на „Нито звук 2“ навреме за премиерата. Надява се филмът да бъде харесан толкова, колкото той самия си го харесва. Той самия е имал много притеснения (както и феновете), когато е чул, че подготвят продължение. Защо биха го направили?

Джон Кразински дава отговора на 20.03.2020г. с „Нито звук 2„! Разпространява за страна- Форум Филм България.

Източник: EW

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 21