Отмъстителите: Война без край на 3D или не?Отмъстителите: Война без край на 3D или не? Кой е правилният формат за филма?

След буреносния успех на Отмъстителите: Война без край и тоталната им доминация по световните екрани през изминалия уикенд, е време да прекараме филмът и през нашето сито. Струва ли си триизмерната прожекция или е възможно все пак този филм да бъде гледан на 2D, без да загубим от очарованието му. Ето какво показа пресявката му, през нашите категории. Отмъстителите: Война без край на 3D или не?

Кощунство е да се питаме дали филмът се вписва в необходимостта ИЗОБЩО да бъде показван в 3D. Танос троши неща на ляво и на дясно, всякакви отмъстители летят във всички посоки и използват всякакви сили, които са ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ в 3D. При плануването на кадрите и вложените усилия е отделено подобаващо внимание на детайла. Но не и на яркостта. Не и на вниманието към здравословното състояние на по-чувствителните зрители.Отмъстителите: Война без край на 3D или не?

Ефект „Отвъд екрана“ и дълбочина на образите

Много от съществата в голямата битка в Уаканда връхлитата в залата и ще ви накарат да настръхнете. Но преобладаващата част от експлозиите и парчетиите стигат до ръба на екрана и никога не напускат неговите очертания. За сметка на това дълбочината на образите и пространствата са елемент, с който филмът не се шегува. Ясни линии между герои и пространства. Изключителна дълбочина на бекграунда и неговия размах. Зрелищни атмосферни ефекти, като дъжд, слънце, рееща се пепел и прах… нещата стават близки до съвършеното.Отмъстителите: Война без край на 3D или не?

Отмъстителите: Война без край на 3D или не?

Когато нещата са цветни и на дневна светлина, филмът се справя чудесно и 3D очилата почти не отнемат от неговата яркост. Много от филма се случва на мрачни кътчета от вселената на Марвел и там нещата излизат извън контрол. Трудно се следи случващото се на екрана. Окото се напряга. Добавяме тъмните лещи на 3D очилата. Ефектът пропада. Бързо движеща се камера, насечен монтаж и скоростно преминаване от кадър в кадър мъчат окото в продължение на 2,5 часа.

Отмъстителите: Война без край- на 3D или не? По-скоро бихме ви посъветвали да му дадете шанс, ако прожекцията ще бъде в кино, което познавате и знаете, че ще заредят прожекторите на МАКС и няма да пестят. Което би отнело още от и без това дразнещата яркост на филма.

Филмът вече е в кино салоните в цялата страна. Разпространява Форум Филм Българя.

Всичко за филма, в неговия CINEBOOM профил.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 4 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 3 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 39