Академията ще трябва да предприеме огромни промени за предстоящата церемония. Включително да включи за разглеждане филми, които директно са излезли за наемане от вкъщи. Кината са затворени. Стотици заглавия са спрели продукциите си, а други директно са преминали към премиера за „наем от вкъщи“.

Калифорния е блокирана. Холивуд знае, колкото и да ни липсва нормалността, сега не е време да тъжим за нея. Малки и големи дистрибутори предъвкват цифрите и се насочват към премиера за телевизорите. Колко време кината ще са затворени? Как да дебютира даден филм в тези времена? Как ще се избират номинираните за Оскар 2021г.?

Едно е сигурно- ще има компромиси. Много филми НЯМА да се справят с плануваната премиерна дата. Това значи, че няма да са готови за фестивалите и за края на годината.

Академията вече съобщи, че обмисля промените и ще се адаптира към динамичната обстановка. Новини в тази посока ще има в следващите дни.

BAFTA обявиха също, че обмислят и подготвят промени, с които предвидените за премиера филми до края на годината все пак да се квалифицират за церемонията през 2021г.

Източник: Indie Wire

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here