„Ето че най-неочаквано проживях цели 80 години“, започва предговора на най-новата си книга Недялко Йорданов. Изданието е озаглавено „Пепел ми на езика“ и стига до читателите с логото на издателство „Милениум“.

В него ценителите на поезията ще прочетат най-новите стихове на твореца, написани през 2019 г. и няколко от настоящата 2020-а.

„Пепел ми на езика“ е третата стихосбирка след „67 сутрини“ и „Сребърна любов“, която събира произведенията на поета, публикувани във фейсбук. Сега той продължава своите изповеди – ту шеговити и самоиронични, ту тъжни и откровени до край. Облечени в емблематичните за творчеството му рими, те открехват вратата към богатия свят на твореца, пренасят неговата мъдрост и осветляват мислите му за живота и смъртта, за младостта и старостта, за вдъхновението, за любовта и омразата,  за обичта и близостта, за миналото и настоящето, в което живеем.

В изящния том ще прочетете 59 най-нови творби, които ще ви разсмеят или натъжат, но няма да ви оставят равнодушни. Някои от тях Недялко Йорданов вече представя на своите рецитали в страната и чужбина.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here