Новият филм от култувата поредица, дефинирала хорър жанра, излиза в България на 15 април, едновременно със свтовната си премиера

Петнадесет години след като Уес Крейвън създава нискобюджетния филм на ужасите „Писък”, отново и в България излиза четвъртата част от поредицата, променила правилата в хорър жанра за повече от десетилетие.

В „Писък” 4 виждаме Сидни Прескът (Нийв Кембъл) десет години след като оцелява от нападенията на психопата с маската. Тя вече е успешен писател, автор на книга, описваща живота й. Издателите й настояват да посети родния си град, в рамките на турнето за популяризиране на романа “Out of the Darkness”. Когато Сидни се завръща у дома в Уудсбъро, отново се среща с Шериф Дюи (Дейвид Аркет) и Гейл (Къртни Кокс), които вече са женени и имат 10 годишна дъщеря. В градчето живеят и братовчедката на Сидни Джил (Ема Робъртс) с майка си Кейт. За нещастие появата на Сидни провокира и завръщането на психопата с маската, поставяйки в опасност не само нея, но и всички нейни приятели и близки, както и целия град.

В новия „Писък” 4, продуцентите Weinstein отново залагат на звездите от поредицата, но обновяват екипа и с нови, млади таланти. Участието на Дейвид Аркет, Нийв Кембъл и Кортни Кокс определено носи емоцията на поредицата и съблазнява по-зрелите зрители, фенове на филма. Сред младите таланти са Ема Робъртс, Кристен Бел, Адам Броуди, Хейдън Пенитиер, Антъни Андерсън, Рори Кълкин и др.

За „Писък” 4 режисьорът Уес Крейвън привлича и един от най-добрите си приятели Кевин Уилямсън, който е сценарист и на последния му хит „Изкормвачът”. Той създава поредица от ужасяващи ситуации, в които се включват нови персонажи. Едно поколение по-късно играта е позната, но с нови правила.

Първият филм „Писък” излиза на екран по Коледа през 1996 г. и печели 6.4 милиона долара само за премиерния си уикенд. От уста на уста мълвата за филма го превръща в явление и по света продукцията печели 103 милиона долара.

Премиерата на лентата „Писък” 4 в България и по света е на 15 април 2011 г. Подробности и новини може да научавате на фен страницата във фейсбук: www.facebook.com/Pisak4.

 


ФОТОГАЛЕРИЯ


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 60