Валери Петров винаги ще бди над нас, ще сбъдва тихите ни мечти, родени в светлата стая на детството. Каним вас, вашите деца и децата в самите вас на една специална вечер, в която ще п(р)очетем най-съкровените приказки на Валери, а именно „Пук!„, „Копче за сън„, „В лунната стая“ и „Меко казано„.

Заповядайте в Младежки театър „Николай Бинев“ на 7 декември, петък, в 19:00 часа!

С нас ще бъдат наследниците на поета Оги и Ани, както и техните слънчеви деца. Ще ни уважат с присъствието си и четирите илюстраторки на изданията: Мила Янева-Табакова („Пук!“), Мария Налбантова („Копче за сън“), Росица Ралева („В лунната стая“), Люба Халева („Меко казано“).

Приготвили сме и специални подаръчни комплекти с четирите луксозни издания на книжките – на достъпна цена! Заедно ще се насладим на вълшебна литература, опакована в панделка.

И тъй като Валери Петров продължава да бди над нас, на 7 декември ще се съберем в знак на почит към светлия му талант. Каним ви на една специална вечер, в която ще п(р)очетем най-съкровените приказки на Валери – „Пук!“, „Копче за сън“, „В лунната стая“ и „Меко казано“. Заповядайте в Младежки театър „Николай Бинев“ на 7 декември, петък, в 19:00 часа!
Подарете си една незабравима предколедна среща с творчеството на Валери Петров!

Меко казано” (76 стр., цена: 17 лв., твърди корици) разказва забавната история на Светльо, който живее на малката уличка край градския парк в компанията на шест индианеца от пластмаса. Светльо се мъчи да заспи в своята стаичка, когато едно голямо Куче бута притворения прозорец и влиза с мек скок в стаята. Сяда на ръба на креватчето и започва да свири с тромпета си някаква тъжна музика. Какво? Струва ви се странно, че куче свири на тромпет? По-странното е, че Светльо отваря очи чак когато замлъква и последният звук. Оказва се, че Кучето има санбернарско сърце и е дошло с мисия: да спаси Светльо!

Валери Петров не се нуждае от представяне, защото е любимец и на малки, и на големи. Ненадминат поет и преводач, драматург и сценарист от вида на „хвърчащите хора”, той е автор и на скъпоценни произведения за деца, много от които имат филмови версии и драматизации. Незабравими са приказките „Копче за сън”, „Меко казано”, „В лунната стая”, „Пук!” и „Бяла приказка”, обединени в сборника „Пет приказки”. Изнасянето им в отделни книжки подчертава уникалния чар на всяка от тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 62