Имаме  удоволствието да Ви поканим на премиерата на книгата Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от  Древността до края на Ренесанса) на проф. Мария  Китова-Василева.

Представянето  ще се състои на 19 октомври от 18.30 ч. в салона на  новооткритата книжарница „Гринуич“ на бул. „Витоша“ № 37, София.

„Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от  древността до края на Ренесанса)“ е амбициозен труд, вдъхновен от  идеята да бъдат осветлени промените в отношението към езика и към науката за  езика от възникването на човешката цивилизация до края на Ренесанса. Опирайки се  на отделните вероизповедания, авторката изследва формирането на ново съзнание и  усещане за света като посочва постиженията на отделните народи и култури, създали значителни ценности в съответната област.

Мария  Китова-Василева е професор от 2006 г., доктор на  филологическите науки от 2002 г. Преподава в Нов български университет, изнасяла  е лекции в редица чуждестранни образователни институции. Творческите й интереси  са ориентирани предимно към лингвистичната историография. Тази извънредно ценна  книга, създадена с впечатляваща самовзискателност, е извор на непоколебимото  убеждение, че човешкото общество и езикът са продукт на паралелна  еволюция.

Книгата  представлява уникално по своето съдържание и мисия четиво, предназначено за студенти, любители филолози, начинаещи  езиковеди и доказани експерти в областта на науката за  езика.

Очакваме  Ви на 19 октомври от 18.30 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. „Витоша“ № 37!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here