Полдарк

Започва от неделя, 9 февруари, в 21:00 ч.
Сезон 5

С началото на новия век всички се надяват на по-светло бъдеще, но миналото хвърля дългата си сянка над Корнуол. Рос Полдарк е решен да остави Уестминстър зад гърба си и да прекарва повече време с хората, които обича. Но когато стар приятел се нуждае от помощ, Рос е принуден да се изправи срещу установения порядък и да постави под въпрос собствената си лоялност към краля и страната. Семейство Енис се събира, за да се присъедини към каузата, а Демелца трябва да се бори с опасности, докато съдилищата на Джордж корумпират властите, чието влияние се простира над цялата империя.

Епични факти

Това може и да е последният сезон на „Полдарк“, но не всички от книгите на Уинстън Греъм, на които е базиран сериала, са намерили място в сюжетните линии досега, така че не е ясно какво може да се случи в бъдеще…

54 часа

Започва от събота, 29 февруари, в 22:00 ч.
Сезон 1

Животът върви мудно в един горещ летен ден през 1988 г., а въоръжен банков грабеж се проваля. Догато бягат от полицията, двама ганстери вземат пътниците от цял автобус за заложници. Последващото преследване се превръща в бедствие.

Полицаите стават за смях с аматьорските си операции, докато националните медии, които преследват най-скандалните кадри и интервюта на живо с бандитите, постоянно им пречат.

Рьоснер, който е идеологът на операцията, дирижира хладнокръвно техните 54 часа слава. Съучастникът му Деговски получава злокобно удоволствие от манипулирането на медиите, но е също непредвидим и брутален. Когато си изпуска нервите, двамата мъже избират две млади жени за заложници, докато скачат в друго превозно средство за бягство. Това слага началото на одисея, която напълно излиза от контрол.

Епични факти

Драмата от 2 части получи 13 номинации и 9 награди през сезон 2018-2019 г. на филмовите награди. Режисьорът Килиан Ридхоф беше номинират 4 пъти и взе награда за драма в Сеул, писателят Холгер Карстен Шмид получи Баварска ТВ награда, а актьорът Албрехт Шуч взе награда за ролята си на фотографа Питър Майер.

Криминалните случаи на Мърдок

Всяка делнична вечер от понеделник, 3 февруари, в 21:15 ч.
Сезон 7

Седмият сезон на поредицата започва на първия в историята Ден на Виктория. Мърдок се е събрал отново с любимата си Джулия на борда на разкошен пътнически кораб по време на първото му излизане в открито море. Безоблачните им дни обаче са помрачени, когато дъщерята на собственика на кораба изглежда е хвърлена през борда.

Сред заплетените разследвания в поредицата: Мърдок защитава живота на изобретателя Джеймс Пендрик, след като човек е застрелян по време на представянето на последното му изобретение – филм със звук. Мърдок трябва да се бори с филмовата лудост, обзела полицейското управление, докато Бракенрайд и Крабтри се стремят да получат роля в последния филм на Пендрик, който е за приключенията на нашия детектив.

Шерлок Холмс се завръща да помогне на Мърдок, когато бавачка изчезва и хората са убедени, че единствено големият детектив може да я открие. Детектив Мърдок се бори още с: паяци убийци, морско чудовище, мистериозна смърт на велосипедист и армия от зомбита. Любовта на Мърдок и Джулия се задълбочава по време на сезона, но не е лишена от усложнения, тъй като убийството на бившия съпруг на Джулия Дарси Гарланд продължава да хвърля сянка. Междувремено разцъфтяващата връзка на Крабтри и д-р Грейс среща затруднения поради очевидните им класови различия.

Епични факти

Действието на първия епизод от сезона се развива в Деня на Виктория. Канада е единствената страна, която отбелязва рождения ден на кралица Виктория с национален празник. Последният понеделник на май поставя и официалното начало на летния сезон.

Джеймстаун

Продължава от неделя, 2 февруари, в 22:00 ч.
Сезон 3

Периодът на разцвет в Джеймстаун и Вирджиния обещава богатство и свобода на английските заселници. Унищожената плантация на Джослин може и да дава нова реколта, но старите вражди остават. Тя планира отмъщение, но Ярдли няма да се предаде без битка.

Печалбите в колонията привличат вниманието на Англия към Джеймстаун. В града пристига загадъчен мъж, което кара много от заселниците да се опитат да прикрият следите от миналите прегрешения. Всред конфликта процъфтява любов и дори на Джослин се предлага бъдеще, което е смятала за невъзможно. Мария, Педро и анголските емигранти се борят да намерят своето място в колонията. Те не могат повече да отричат тиранията, която им се налага да понасят, и ужасните ѝ последици за тяхното бъдеще. Братята Шароу са развили сериозни взимоотношения с индианците. Хенри е взел жена от племето памунки, а Сайлъс живее с тях в изгнание. Приятелството с воина Чакроу обаче е поставено на изпитание и той се оказва в центъра на най-суровия сблъсък между англичаните и индианците до момента.

Тези конфликти предвещават нова глава в историята на Вирджиния, която ще определи посоката на развитие на Новия свят за векове напред.

Епични факти

Историята на „Джеймстаун“ е художествена измислица, но един от героите е бил реална личност от селището Джеймстаун, Вирджиния: ковачът Джак Рийд. Актьорът Мат Стоко играе ролята на Джак в трите сезона на поредицата.

Случаите на Франки Дрейк

Продължава от вторник, 4 февруари, в 22:00 ч.
Сезон 3

Нови приключения очакват дамите – частни детективи в третия сезон на поредицата. Четирите дами поемат някои от най-трудните случаи и се изправят срещу забележителни врагове. Франки и Труди продължават да разчитат на Мери и Фло, които винаги са готови да им помогнат, като проникват в полицейски досиета или успяват да хвърлят поглед на доклади за аутопсия. Новата увереност на Мери в полицейското управление и в живота я тласка към нови и вълнуващи професионални цели. Фло завършва учебния си график в училището по медицина и продължава клиничното си обучение в болница, докато жонглира между връзка от разстояние и изискванията на случаите на Дрейк.

Любовта на Труди и Бил Петерс се разгаря и тя преуспява в разследванията си, поемайки някои зловещи рискове. Франки продължава да ръководи екипа със замах и изобретателност, докато се наслаждава на романтична връзка с боксьора Мозес Пейдж.

От Лондон в Англия с новата им приятелка Агата Кристи, през тематичен джаз клуб за русалки и скъпи частни училища в Торонто, до телефонни станции, пълни със заети операторки, третият сезон на „Случаите на Франки Дрейк“ ще привлича вниманието ви като магнит.

Епични факти

Въпреки че Франки среща Агата Кристи в Лондон в премиерата на третия сезон, в реалния живот Агата Кристи е пътувала до Канада през 1922 г. с тогавашния си съпруг и така хипотетично е можела да попадне в едно от местните разследвания на Франки Дрейк в Торонто.

Още любопитна информация за продукциите на Epic Drama може да намерите в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да ги посетите и на epicdrama.bg !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 7